Sama žena – zanimljivija žena

Mnoge žene strahuju od toga da izlaze same, da se zabavljaju same, uopšte, od toga da budu same. Taj strah delom potiče od patrijarhalnog vaspitanja, u kome su devojčice naučene da je njihova dužnost da se večito vrte oko muških članova porodice i čine stvari za njih, ili ako se radi o proslavama ili viđenjima s prijateljicama, da treba da budu u grupi od nekoliko žena – tako je pristojno; drugim delom, strah od toga da niste u svakom trenutku u nekakvom društvu potiče od nedostatka samopouzdanja. Ipak, biti, bar povremeno, sam i umeti da nađete sebi neku zanimaciju (ne mislimo na kućne poslove, uvek postoji još neki koji biste mogle da obavite, ali to ne znači da život treba da vam se pretvori u lickanje kuće) ima svojih prednosti.
Jeste lepo kada ste u društvu vama dragih osoba, ali kada ste same, možete u potpunosti da se posvetite sopstvenim željama i potrebama. Kad izađete s prijateljicama, kao dobar timski igrač i kao neko ko ne želi da kvari zabavu ostalima, vi ćete se prilagoditi željama drugih, ili će biti načinjen nekakav kompromis između vaših želja i želja ostalih iz društva. Ako ste same, nikakav kompromis nije neophodan. Ovo ne znači da propagiramo samoću, ali u suštini, tek kada ste same, možete do kraja da istražite ono što zanima samo vas, da u potpunosti istražite koje su vam želje, potrebe i interesovanja. Samo kad delate nezavisno od drugih, možete da razvijate svoja svestrana interesovanja.
Plus, kada ste same, možete i da upoznate više ljudi. Ne mislimo samo na muškarce – i žene i muškarci će pre prići osobi koja stoji sama, naročito ako su i oni sami, jer je tako manje zastrašujuće nego prići grupi ljudi. A i vi ćete se drugačije ponašati kad ste same – ne morate, recimo, da pazite šta pričate pred svojim društvom, već možete da budete iskrenije i neposrednije.
Posledica svega toga jeste da su devojke i žene koje umeju i same sasvim lepo da uživaju najčešće znatno zabavnije i zanimljivije osobe od onih koje su uvek u društvu – i, paradoksalno, ali istinito, žene koje umeju i same da uživaju najčešće imaju širi krug prijatelja i poznanika.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

žene. samoćapotrebe
Komentari (0)
Dodaj komentar