Teške za veze: Od ovakvih žena muškarci beže glavom bez obzira

Postoji nekoliko tipova žena koje odbijaju muškarce, uglavnom iz jednostavnog razloga –  jer ih doživljavaju kao naporne partnerke s kojima je teško imati stabilan odnos, tvrde psiholozi.

Evo pet tipova koji se daju relativno lako prepoznati:

‘Zvocalo’

Iako je u ženskoj, kao i u muškoj prirodi, prigovaranje urođeno, žene koje stalno zvocaju često to rade i bez stvarnog razloga. Muškarci ne mogu da shvate zašto ovaj tip žene mora stalno da iskazuje svoje nezadovoljstvo i kako uopšte imaju volje da stalno biti nezadovoljne. Smatraju da te žene ne žele da se pokrenu i promene to što im smeta da bi prestale da „zvocaju“, već im odgovara da konstantno budu u ulozi nesrećne žrtve.

‘Gđica Opterećena’

Muškarci mrze žene koje broje svaku kaloriju koju pojedu, stalno popravljaju svoju šminku i potrebno im je sat vremena da se spreme pre svakog izlaska iz kuće. Ti nametnuti režimi ishrane i opsednutost izgledom govori im o taštini i iskompleksiranosti žene. Naznake takvog ponašanja ih momentalno odbijaju.

‘Mrziteljka roditelja’

Ova osobina obično izlazi na videlo tek nakon dužeg vremena u vezi. Muškarac razume da njegovi roditelji imaju mane, ali shvata da nisu svi ljudi blagoslovljeni dobrim tastom i taštom, tj. svekrom i svekrvom. Zato im nije jasno kako njihova partnerka ne može da prihvati stanje kakvo jeste i njega dovodi u neprijatnu poziciju jer se oseća da mora da brani svoje roditelje dok ona ‘pljuje po njima’. To će tolerisati neko vrijeme, ali ako su njeni argumenti beznačajni i apsurdni, naposletku će joj veoma zameriti.

Radoholičarka

Ovaj tip žene ne može sedeti u miru, jer ne zna, a i ne želi da se ni minut odmori. U slobodno vreme, ona razgovara samo o poslu, mašta o napredovanjima i smatra gubitnicima sve koji nemaju neku veliku karijeru.

‘Gđica Jasveznamnajbolje ili Saveta’

Ovakva žena ponaša se kao da je najpametnija na svetu. Zbog uverenosti u svoju superiornost, ona se ne ustručava da ‘soli pamet’ svom partneru i svima drugima. Ističe da uvek sve može da uradi bolje i pokušava da sve odradi na svoj  način. Ovakav tip žene podjednako ide na živce muškarcima, kao i ženama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

osobineradoholikzenezvocanje
Komentari (0)
Dodaj komentar