Učili su nas kako se gubi nevinost: NIŠTA od toga nije bilo tačno, ovo je prava istina!

Prvi seks. Za veliki broj devojaka trenutak za pamćenje, nebitno da li je iskustvo bilo bajno ili traumatično.

Ali pre tog prvog seksa, sve su u školi učile šta im se dešava sa telima, preciznije sa himenom, što izgleda nije ni bilo tačno.

Rouz Olson, autorka članka „Testiranje devičanstva“ objavljenog u časopisu Reproductive Health, kaže da nikako ne može da se zna da li je žena imala polni odnos ako joj pogledamo himen.

Foto: Pixabay/StockSnap

„Svaki himen je drugačiji pa čak ni najiskusniji doktori ne mogu da razlikuju himen device od himena seksualno aktivne žene. Himeni postoje u različitm veličinama i oblicima, baš kao vagine pa ih ne možemo strpati sve u isti koš. Neka ženska deca se čak rađaju bez himena, a veličina otvora u sredini himena može varirati od žene do žene, bez obzira na to da li je došlo do seksa ili ne. Jedino što se menja je fleksibilnost himena koji redovnom penetracijom vagine postaje elastičniji“, tvrdi Olsonova.

“Nevinost nije medicinski pojam već društveni i kulturalni konstrukt na temelju pola. Koristi se za seksualno iskorišćavanje i ponižavanje žena tokom istorije. Njegova definicija se menja u odnosu na to s kim razgovarate”, napominje autorka teksta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Devicanevinost
Komentari (0)
Dodaj komentar