5 razloga da masturbirate, broj 1 je najvažniji

Masturbacija donosi mnoge zdravstvene prednosti: tokom orgazma se oslobađaju endorfini, povećava se protok krvi, eliminiše se stres, raste vaše samopouzdanje i pomaže u održavanju veze sa svojim telom i seksualnošću.

Kada se osećate loše

Kada vam nedostaje energije i loše ste raspoloženi, kada ste mamurni ili kada ste preskočili popodnevni san… Svaki put kada osetite da postajete neraspoloženi, vreme je za samozadovoljavanje. Naime, tokom orgazma mozak oslobađa dopamin, zbog čega osećate zadovoljstvo, zadovoljstvo i sreću – sve ono što vam podiže raspoloženje.

Pre nego što krenete na posao

Svako ujutro ima listu obaveza. U suštini to ide ovako: tuš, doručak, kafa, operite zube i istrčite iz kuće da stignete na autobus. Ali ako ostavite sebi malo više vremena ujutru, mogli biste dodati još jednu stvar na svoju listu: masturbaciju.

Jutarnja masturbacija može dobro uticati na vaše poslovne rezultate. Bićete manje pod stresom i imaćete više energije za rešavanje zadataka.

Ako ne možete da se koncentrišete

Ovo je pravo vreme za masturbaciju jer je neki upoređuju sa meditacijom. Mozak se odmara od stresnih misli, a nakon orgazma bićete fokusiraniji i efikasniji.

Kada dobijete menstruaciju

Iako ne postoje naučni dokazi, masturbacija je fantastičan način za ublažavanje menstrualnih grčeva. Naime, tokom orgazma mišići materice se kontrahuju i oslobađaju hemikalije koje imaju analgetički efekat, prenosi Avaz.ba.

Pre spavanja

Orgazam je savršen način da se opustite, i iako ne postoji studija o eksplicitnoj vezi između orgazma i pospanosti, samozadovoljavanje noću će vam pomoći da zaspite brže i čvršće, sa osmehom na licu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

masturbacija
Komentari (11)
Dodaj komentar
  • Sale

    Jel ovo vazi samo za osobe zenskoga spola….

  • Anonimni

    Ko nema partners mora ručno.

  • Pravda

    Molite Boga da vam oprosti sto pogresno ucite ovaj narod da zgresi i ide u propast!

    • Mileva

      U kom ti veku zivis?

    • Nele

      Leleee

  • Bibi

    Sve to treba raditi sa partnerom.

    • Nur

      Nemam partnera!

  • Zglobni Skoč

    Ma to nam je najvažnije u životu, da ranim jutrom bacamo u nesvest ribicu ili stojka, već zavisi od toga ko je muško a ko žensko.Ok je zornjak, ko je u stalnoj vezi ili braku gde još ima žara, ali kad se npr. ne poklapaju smene ili je nešto drugo u pitanju, nikom neće pasti na pamet da radi takve gluposti, naročito kad ustane rano.To što razna kvazi struka lupeta, to možemo okačiti mačku o rep.Neka se ta struka zanima desankom ako nema pametnija posla.

    • Nina

      Ja volim da se zadovoljim,popodne i zaspim odmah.Divno

      • Anonimni

        Kako je vreme došlo…. I na polju seksa je vrag odneo šalu.

    • Desnilevak

      Obavezna rutina jutro-pred spavanje, kad nemam devojku.