Bila je zavinsica i alkoholičarka, a onda je doživela neverovatnu traformaciju (foto)

Džen Elizabet se godinama borila sa alkoholizmom i zavinošću od narkotika, a kada je konačniu uspela da dobije tu bitku, pokzala je svoju neverovatnu trasformaciju na internetu i oduševila sve.

Ova 42-godišnjakinja iz Kalifornije fotografijama pre i posle zavisnosti svima je dokazala da je moguće izaći iz nje.

„Do pre nekoliko dana nisam nikad bacila pogled na ove fotografije. Svakodnevno pišem i govorim o svom životu, ali kad sebe zapravo vidim ovakvu, ostajem bez reči. Odjednom sam stavila nekoliko fotografija da ne pomislite da mi je na prvoj bio samo loš dan, to je bila moja stvarnost dugi niz godina. Želim da svi oni koji se trenutno bore s osećajem da su otišli predaleko da bi bili spašeni vide da je oporavak i izlečenje moguće za bilo koga na ovoj planeti. Nekad je teško shvatiti da sam ovo bila ja nekad. Verovala sam u puno laži u svom životu, ali najviše je bolelo ono što sam sama sebi lagala. Gledam ove fotke i vidim devojku koja nikad nije znala da postoji nešto bolje za šta treba da se bori. Vidim puno loših odluka i grešaka. I vidim devojku koja nikad nije vredela ništa manje nego što danas vredi, tada jednostavno to nije to znala“, napisala je Džen na Instagramu.

Ispričala je da su za njenu zavisnost i psihičke bolesti krive traume iz detinjstva. Kad je imala samo tri godine, roditelji su se pridružili verskom kultu gde su je zlostavljali do devete godine kada je napokon pobegla.

Godine seksualnog zlostavljanja odvele su je na loš put, tako da je već s 12 godina počela da pije. U početku je koristila alkohol kao beg od stvarnosti, ali nedugo nakon toga prešla je na teže droge.

Zbog svih problema završila je na ulici, gde je živela čak 13 godina. Nakon što je 2010. završila u zatvoru, Džen je doživela neku vrstu prosvetljenja nakon čega je odlučila da potraži pomoć.

Iako je put prema oporavku bio dug i težak, danas ona vodi normalan život sa svoje dvoje dece.

„Bio je ovo dug put, zavisnost je deo mene. Morala sam nakon svega da naučim kako da budem čovek, normalno se tuširam, namestim krevet, kako da razgovaram sa ljudima i idem u prodavnicu. Trauma iz detinjstva je koren mojih problema. Morala sam da prihvatim da ništa od ovog nije moja krivica“, rekla je Dćen za Mirror i otkrila da su joj deca najveća motivacija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

transformacijazavisnik
Komentari (0)
Dodaj komentar