Ceo Beograd bruji o krađi muškatli, a tek kad čujete ko je „poharao“ saksije… (video)

Stomatološkoj ordinacija doktora Miloša Kocića za samo nekoliko dana ovog meseca tri puta pokrali saksije na prozorima i ukrali muškatle

U Beogradu se svašta krade, ali u poslednje vreme je, čini se, veoma popularno krasti cveće!

Tako se stomatološkoj ordinacija doktora Miloša Kocića desilo da im za samo nekoliko dana ovog meseca čak tri puta „poharaju“ saksije na prozorima i ukradu muškatle!

Doktor Kocić kaže da cveće gaje već šest godina i da im niko nikada nije krao, a onda su pre nekih mesec dana postavili sigurnosne kamere i desile su se tri krađe!

– U dogovoru sa stanarima zgrade smo napravili mini-baštu, posadili neke tuje, postavili sisteme za zalivanje. Najsmešnije što to cveće stavljamo pet-šest godina unazad i nismo ni imali kamere. Stavili smo ih tek pre oko mesec dana i eto sada su nam ukrali – kaže on.

Doktor kaže da su od tri krađe, kradljivci dva puta snimljeni a kako se vidi na snimcima koji kruže internetom radi se o starijoj ženi i muškarcu.

Ustvari, na jednom snimku se vidi kako žena dolazi u neko doba noći i čupa iz žardinjerica nekoliko muškatli, koje posle stavlja u neku kanticu i odnosi.

Doktor kaže da je bukvalno narednog dana došao i stariji čovek, koji je isto snimljen, a on je „dovršio“ posao.

– Primetili smo da su oboje koristili istu kanticu, tako da su verovatno muž i žena. Zanimljivo je da je čovek mrtav-ladan uzeo cveće iako mu je kamera iznad glave – kaže on.

Kocić dodaje da nije prijavio kradljivce jer mu je situacija više smešna nego tragična.

– Više nam je bila smešna čitava ta stvar. Aj da ste gladni ili žedni pa da razumem, ali ovako kradete cveće da bi ga zasadili na terasi?! – dodaje doktor.

Uprkos tome što je više puta pokraden, on kaže da neće odustati od sadnje cveća i nada se da komšije više neće krasti.

– Hoćemo, sadićemo opet. Pa i da ukradu opet, šta da radim. Ali valjda neće. Jedino da napravim tablu: „molim vas ne kradite cveće, ima kamera“ – kaže kroz osmeh dr Kocić.

Inače, ovo nije prvi slučaj krađe cveća u bloku 45. Pre nekog vremena snimljena je i jedna sredovečna žena koja je „opelješila“ žardinjeru sa cvećem ali na javnoj površini.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kradjamuškatle
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Dr stomatologije

    Kakvi su stariji Srbi-podmladak jos i moze biti gori.Da ,kao sto rece tuzna majka-i sa groblja kradu.Mi i ne treba da postojimo…Sramota me na red mnogih ljudi.

  • Ma daj

    Lopurde matore! Nema opravdanja.

  • Anonimni

    Da, svega ima što ne bi trebalo. Ja svojoj ćerki koja bi trebala da ima mir na bežanijskom groblju, imam pored sve moje boli da kradu cveće sa groba. Nema dalje.

    • Anonimni

      Kad i penzioneri nemaju za hleba ,Aja ili za muškatle.Pa to je samo pelcar koji se lako ožili.Znaju i oni šta je lepo .Kupite im po saksiju kad već znate koje ,postidite ih i neće više .

      • Lula

        Da je ruzno, jeste. Ali verujte, cesto pomislim da ‘cupnem’ neki lep cvet iz drzavne zardinjere, pa na kraju pocupam korov i travu. Penzionerka sam, kupim cveca za balkon za 10-tak €, a balkon velik, volela bih jos. Da sedim i uzivam u sarenilu. Pa nesto mislim, konkretno na dr., da mozda sa strane ostavi neki cvetic za baku i deku, ali da to, naravno, ne postane praksa. Njima mnogo.