Dečak (10) iz Aleksinca uzeo 3.000 evra ušteđevine od roditelja i podelio ih po školi

Dečak (10) iz Aleksinca uzeo je od roditelja ušteđevinu od 3.000 evra i podelio je po školi drugarima. Učenik četvrtog razreda hteo je da bude popularan među svojim vršnjacima pa se odlučio za neobičan način kako bi stekao tu popularnost.

– U njihov razred došao je dečak čiji su roditelji prilično imućni. Da bi privukao pažnju prijatelja, donosio je novac u školu i vodio decu na picu, kolače, kupovao im sokove… Onda je drugi dečak (10), videvši da ovaj ima puno prijatelja, odlučio da ga zaseni i stekne istu popularnost, otkrio je izvor za portal 24sedam.

Dečak je tako uzeo porodične ušteđevinu od 3.000 evra i na velikom odmoru počeo da deli prijateljima. Deca su to shvatila kao zabavu sve dok jedno dete nije otišlo kući, a mama mu je u pantalonama, koje je htela da stavi na pranje, pronašla 300 evra. Na kraju su o svemu obavešteni roditelji, a deca su priznala da im je njihov drug iz razreda dao novac.

– Osnovna škola “Vožđ Karađorđe” neće komentarisati privatnu situaciju između porodica svojih učenika, koja je rešena dobrom reakcijom roditelja. Škola će nastaviti vaspitno da deluje i pruža podršku deci i roditeljima svim raspoloživim resursima, stoji u saopštenju koje im je poslato iz škole.

Kako kaže izvor, novac je na kraju uspešno vraćen.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

novacškolaucenik
Komentari (0)
Dodaj komentar