Dopisivali se s momkom 10 godina, a onda je saznala da on uopšte ne postoji

Kirat Asi, 42-godišnjakinja iz Londona, počela je da se dopisuje s jednim muškarcem davne 2009. godine. Sve je počelo tako što je na Fejsbuku dobila poruku od bivšeg dečka svoje sestrične koji je tražio savet kako da obnovi vezu s njom.

Postali su sve bliži, dopisivali su se pet meseci, a onda je on preminuo. Sestrična Simran Bhogal dala joj je tada i-mejl adresu njegovog navodnog brata Bobija da mu izrazi saučešće. Kasnije su razmenili i profile na društvenim mrežama.

Bobi je bio lekar koji živi u Australiji, a on i Asi brzo su se zaljubili jedan u drugoga. Komunicirali su svakodnevno i stalno dogovarali prvi susret uživo, ali svaki put bi nešto iskrsnulo – s Bobijeve strane. Jednom je čak rekao da je imao srčani udar i da je završio u bolnici, a kad god bi ga Kirat detaljnije ispitivala o njegovom životu i razlozima zbog kojih nikako ne mogu da se vide uživo, on bi počeo da preti samoubistvom

Godine su prolazile i koliko god je Kirat odgovarala njegova pažnja i razgovori, odlučila je da unajmi privatnog detektiva kako bi otkrila nešto više o njemu.

Istraga je trajala mesecima, bilo je uključeno mnoštvo svedoka, čak i muškarac kojem su ukradene fotografije i ceo identitet. Bobi zaista postoji, ali nije on bio iza tastature i dopisivao se godinama s Kirat, već je to bila jedna osoba iz njene blizine…

Detektivi su je šokirali kada su otkrili da je sve ovo radila njena sestrična. „Ovo je uticalo na moje zdravlje, porodicu, prijatelje, društveni život, karijeru… Uništila mi je život i uzela u nepovrat deset godina“, kaže Kirat.

Kako prenosi Dejli Mejl, ovo je jedan od najsloženijih i najdugotrajnijih catfishing slučajeva, odnosno lažnog predstavljanja na internetu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

internetvezaprevara
Komentari (0)
Dodaj komentar