„Gazda mi je podigao stanarinu kada je video kojim poslom se bavim“ (foto)

Devojka po imenu Romi Čejs (29), inače rodom iz Poljske, požalila se da joj je stanodavac u Majamiju i više nego udvostručio stanarinu kada je saznao da prodaje svoje fotografije na internetu.

Preciznije, vlasnik kuće joj je povisio cenu stanarine s 2.300 dolara na 4.800 dolara mesečno nakon iznenadne inspekcije kuće.

– On u kući nije ništa pregledao, a navodno je pronašao moje slike na Internetu. Kada je došao, jedino što je pregledao bila sam ja – rekla je.

– Bilo je to povećanje od 120 posto u vreme kada su ljudi jedva preživljavali – dodala je. Romi se konsultovala s nekoliko advokata, ali su joj svi rekli da njen stanodavac ima pravo da to uradi.

– Bila sam uzoran stanar. Nikada nisam propustila plaćanje stanarine, čak ni tokom pandemije kada je moja karijera zapravo napredovala. Bila sam tiha i skromna, nikad se nije događalo ništa protivzakonito ili sumnjivo i nikad nisam imala problema s nekim od svojih komšija – izjavila je Romi.

Iako je mogla da priušti plaćanje povećane stanarine, odlučila je da više ne želi da novac daje pohlepnom stanodavcu. Od tada se preselila u Las Vegas – i nije zažalila.

– Sada imam puno bolji krevet. Ukupno imam pet kreveta, pet kupatila i privatni bazen. To je moj dom iz snova i mislim da sam došla na pravo mesto – izjavila je.

Inače, Čejs se iz Poljske, gde je radila kao učiteljica u osnovnoj školi, preselila u SAD 2017. godine. Rekla je da misli da je možda bila ‘na meti’ stanodavca zbog svog imigracionog statusa, uz to što radi ‘drugačiji’ posao.

– Jesam li bila meta zbog toga što prodajem svoje slike, zato što sam imigrant ili jer sam bila slobodna žena u dvadesetima i zarađujem više novca godišnje nego što će on ikada u svom životu? Rekla bih sve navedeno – izjavila je, piše Njujork Post.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

cenagazdastanarina
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Zglobni Skoč

    Is it because i’m black?