Herojstvo u masakru na Floridi: Barselonin dečak primio pet metaka da spasi drugove (foto)

Na Dan zaljubljenih u SAD-u se dogodio masakr u kome je izvesni Nikolas Kruz (19) poluautomatskom puškom  u hodnicima gimnazije ubio 17 osoba, uglavnom učenika. Dogodilo se to na Floridi u srednjoj školi u Parklandu.

U tom užasnom događaju u heroja se pretvorio dečak Entoni Borges (15). Naime, kada je ubica došao do učionice u kojoj je boravio Entoni zajedno sa svojih 20 drugova, mladić se naslonio na vrata da bi ga sprečio u tome. Cruz je počeo da puca po vratima i Entonijevo telo poslužio je kao – ljudski štit! Primio je pet metaka u predelu leđa i ekstremiteta, srećom, preživeo je.

Kasnije se ispostavilo da Borges trenira fudbal u školi fudbala Barselone na Floridi, a kad su to saznali iz španskog velikana, odmah su kontaktirali njegovu porodicu i stavili se na raspolaganje.

Potpresednik katalonskog kluba Manuel Arojo poručio im je da su dobrodošli u Barselonu gde će im omogućiti gledanje neke od utakmica ‘blaugrane’.

– Moram se odmah oporaviti da mogu u Barcelonu – poručio je dečak-heroj.

Iz Barselone su tražili njegov zdravstveni karton i sve medicinske izveštaje kako bi pratili popravak i kako bi se mladić vratio sportu. Prikupljeno je već preko pola milona dolara za dečaka i sve bi se trebalo utrošiti u njegov oporavak, prenose mediji u regionu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

barselonamasakr na Floridi
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    „heroji moje starosti“- iz mladosti na naslovne