Ima 51 godinu i rodiće – SVOJU UNUKU! (foto)

Možda zvuči kao radnja iz meksičkih telenovela, ali reč je plemenitom gestu požrtvovane majke koja je odlučila da pomogne svojoj ćerki pa će joj uskoro roditi njenu kćer, a svoju unuku.

Godinama su Breanna (29) i njen suprug Aaron Lockwood (28) pokušavali da postanu roditelji, još od venčanja 2016. godine para koji se zaljubio u srednjoj školi, a veza je odolela svim izazovima. Breanna je oduvek znala da želi da bude majka. Nadali su se putovanjima tokom prve godine braka pre nego što su zasnuju porodicu. Ti su planovi stavljeni na čekanje kad se Breannin deda razboleo, jer je toliko želela da on upozna svog praunuka pre nego što umre.

U početku su pokušali da ostane trudna prirodnim putem, Nakon godinu dana bez uspeha, odlučili su se za veštačku oplodnju, prenosi Today.

Ni nakon 476 injekcija, osam IVF transfera smrznutog embrija, dva pobačaja i vanmaternične trudnoće, bili su slomljeni.

Nakon četiri godine nade, praćene bolom i razočaranjima, umalo su odustali od ideje da će imati sopstveno dete.  Jedina preostala opcija bila je pronaći surogat, koji može koštati više od 100.000 američkih dolara.

I tada se javila nada, u obliku nesebičnog dara Breannine majke, koja je ponudila da bude surogat svojoj kćerki i zetu.  Julie Loving je godinama bespomoćno gledala kako Breanna i Aaron neumorno pokušavaju započeti izgradnju vlastite porodice. Tada joj je palo na na pamet da ona može da pomogne.

– Kao majka biste sve napravili da pomognete svom detetu. Kad vidite da ga boli i pati, a znate da možete pomoći, to ćete i napraviti – ispričala je Julie.

Kad je to prvi put predložila kćerki, ona joj je rekla ‘ti si luda’. Ali Julie nije prestajala da se nudi. Konačno, kad se činilo da je par iscrpio sve mogućnosti, dogovorili su sastanak za Julie kod doktora Kaplana.

– Ovo je vrlo neobična situacija“, rekao je dr. Kaplan .

Julie je istrčala 19 maratona, takmičila se u bezbroj triatlona i bila je odličnog zdravija. Njen lekar u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, njen ginekolog, pa čak i psiholog – svi su dali zeleno svetlo za ovaj neobičan pokušaj.

Nakon uspešnog prenosa embrija, puno nauke i još više ljubavi, rezultat je doveo do toga da Julie Loving nosila vlastitu unuku.

Trebala bi da se porodi 12. decembra 2020., a na svu sreću uprkos njenim godinama dosadašnji tok trudnoće je ‘školski’,  prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

surogatunuka
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    „nije to ništa strašno što treba zaboraviti“- mi stojimo u mjestu dok svijet napreduje… na Zapadu