Ima i ‘gorih paradajz turista’ od Srba: Oni su najsrećniji narod na svetu, a na put nose čak i sok na rastvaranje

Svakog leta lokalci ili gosti na plažama na društvenim mrežama objavljuju fotografije turista koji, u želji da se što bolje odmore i ne opterećuju se boravkom pod paprenim ležaljkama i obedovanjem u skupim restoranima, na plažu ponekad ponesu nešto što nekome upadne u oči i po njima je prava odlika paradajz turista.

Zanimljiva je činjenica da se najsrećniji narod po statistici, Danci, uopšte ne uzbuđuju oko toga.

Jedna Srpkinja je, naime, na društvenim mrežama objavila svoje utiske o Dancima nakon što je provela nekoliko nedelja u Danskoj.

Rekla je da Danci kad krenu na put obavezno imaju već spremljen ranac u kojemu su uvek spakovani jedno ćebe, plastične čaše, viljuške, kašike i noževe.

„Ono što samo dodaju su hrana koju spreme kada krenu na vikend ili odmor. Povrće i voće! Voda i obavezno sok na rastvaranje za decu, pivo i sendviči. I svi tako, oni jednostavno obožavaju, kao što su naši nekada u staroj Jugoslaviji, da rašire ćebe na travi, izvade sve što su spremili za jelo i jednostavno uživaju, neopterećeni ko što radi i kako se ko zabavlja“, objasnila je Srpkinja.

Posvećeni sebi i porodici

„Oni su jednostavno posvećeni samo sebi i jako je važno da to vreme posvete porodici, deci, partnerima, da se kupaju, igraju zajedno, pričaju i smeju se. Nisu opterećeni restoranima, skupim obrocima, koktelima. Bitno im je da uživaju. Volim da se našalim da su veći ‘paradajz turisti’ od Srba, a opet su najsrećniji narod“, zaključila je ona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

danciodmorturisti
Komentari (0)
Dodaj komentar