Imate problematičnu situaciju

Biti u solo varijanti i tražiti nekog s kime biste se dobro slagali nije nimalo lak zadatak, kakva god da vam je situacija, a ako još imate dodatnih problema, ume da bude i znatno teže. Ipak, ne treba odustajati – i ne treba ni skrivati probleme koje imate.
Ne kažemo da već na prvom izlasku s nekim koga ste tek upoznali i tek razmišljate da li ste stvarno zainteresovani za tu osobu i tek procenjujete koliko vam se ta osoba stvarno sviđa treba da joj kažete ama baš sve o sebi, uključujući i problematične stvari. S otkrivanjem manje zgodnih detalja ipak treba sačekati. Na vama je da procenite koliko dugo – ne treba reći odmah, ali nije dobro ni čekati da se vas dvoje vežete jedno za drugo, jer će tako više boleti ako je vaša situacija neprihvatljiva za osobu s kojom izlazite.
Na kakvu situaciju mislimo? Ozbiljnu. Na primer, imate hendikepiranog brata ili sestru. Brat ili sestra neće moći da se sami staraju o sebi, pa će briga o njemu/njoj, jednom kad vaših roditelja više ne bude, biti na vama. To je veoma krupna stvar, nije da je treba potencijalnom partneru ili partnerki smesta otkriti, ali ne bi trebalo ni predugo čekati.
Zar neće taj podatak odbiti potencijalnog partnera ili partnerku? Mogao bi, ali koja bi bila svrha skrivanja, kad bi ionako pre ili kasnije saznali, i još bi ispalo da ste ih lagali o nečemu veoma krupnom što bi i te kako uticalo na vaš zajednički život? Pored toga, ako je takva situacija za njih neprihvatljiva (a zaista nije svako sposoban da se suoči s nečim takvim, i da to prihvati kao deo svog života), bolje je da to što pre saznate, pa da se "rastanete kao ljudi". Jer, ako želite dužu vezu, vama je potrebna osoba koja je sposobna da prihvati ne samo vas već i vašeg brata ili sestru. Ako osoba s kojom izlazite nije sposobna za to, onda ta osoba nije za vas.
Ne kažemo da je neko ko ne bi mogao da u svoj život uvede i hendikepirano lice loša osoba. Za takav čin je potrebna velika snaga, potrebno je puno strpljenja i razumevanja, nije nikakav zločin nemati to. Ipak, ako je vaša situacija već takva, vama je neophodna osoba koja to ima, pa je bolje što pre raščistiti na čemu ste (onda kad uopšte dođe na red razmatranje hoćete li s tom osobom ostajati neko duže vreme).
Dakle, bez skrivanja problematične situacije od potencijalnog partnera ili partnerke. Onda kada procenite da bi vam ta osoba mogla biti više od nekog za malo zabave i "zanimacije", objasnite joj kako stvari stoje (bez prepadanja, ako se radi o hendikepiranom srodniku možda je bolje početi s onim što taj srodnik ume i može nego sa onim što mu/joj nedostaje) i nadajte se najboljem. Jer je najbolje ono što vam je potrebno – i ono što zaslužujete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavporodicaproblemiveze
Komentari (0)
Dodaj komentar