Jezivo: Jutjuber u prenosu uživo ubio trudnu devojku (foto)

Ruski jutjuber Stas Riflaj uhapšen je nakon što je zaključao svoju trudnu devojku na balkon i pustio je da se smrzne do smrti i to zbog 1.000 dolara, prenosi The Sun.

Naime, jedan verni pratilac obećao je tu novčanu sumu Stasu ako natera svoju trudnu devojku Valentinu Grigorijevu da izađe na balkon na temperaturu ispod nule, noseći samo donje rublje. Jutjuber je to učinio ne sluteći šta bi moglo da se dogodi.

Njegova trudna devojka nalazila se u ranom stadijumu trudnoće, a ubrzo nakon što je Riflaj zaključao na balkon umrla je od hipotermije.

Njena šokantna smrt dovela je to niza reakcija u onlajn zajednici. Ubrzo su počeli da pristižu zahtevi za hitnom zabranom internet “nasilja u stvarnosti“, koje je lako dostupno svima, pa čak i deci.

Stanislav Rešetnikov, poznat kao Stas Riflaj, ceo je događaj emitovao uživo, sve do trenutka kad je shvatio da nešto nije u redu s Valentinom.

Kada je shvatio šta je uradio, jutjuber je devojku stavio na kauč i krenuo s oživljavanjem. Na snimku se može čuti kako panično doziva njeno ime.

– Valja, jesi živa? Šta se događa, zašto ne odgovaraš?! Srce, reci mi nešto molim te! – uzviknuo je jutjuber svojoj devojci

Nakon što je video da njegova djevojka ne reaguje, gledaocima je povikao da nema pulsa i da više ne diše.

Snimak je u trenutku emitovanja pratilo čak 10 000 korisnika Jutjuba, a Stas je prekinuo snimanje nakon dolaska hitne pomoći koja je mogla samo da konstatuje smrt mlade devojke.

Rešetnikov je nakon šokantnog događaja uhapšen i ispitan od strane ruske policije. Prete mu dve godine zatvorske kazne ako forenzičari dokažu da je razlog smrti hipotermija.

Ubrzo nakon incidenta, jutjuberka Liza Lazerson reagovala je na ovaj tragičan događaj. U svom najnovijem videu progovorila je o diskriminaciji žena na internetu i žestoko osudila potez ruskog jutjubera.

– Žena se smrznula do smrti, a publika je sve to gledala i punila džep ubici. Ovo mora da prestane Ovakvi snimci ukazuju da je nešto pošlo po zlu u svetu – rekla je Liza u klipu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

jutjuberubistvo
Komentari (0)
Dodaj komentar