Kafa sa ovim dodatkom je idealna protiv migrenozne glavobolje, a mnogi je piju i za mršavljenje

U želji da se što pre reše glavobolje, ali i dostignu vitku liniju, dame su pronašle idealnu mešavinu sastojaka za koji veruju da će im u tome pomoći.

Za mnoge je šoljica kafa svakodnevni ritual. Svako jutro u svetu se popije oko dve milijarde šoljica kafe, što čini ovaj napitak najpopularnijim pićem na svetu. Kafa sadrži kofein koji je odgovoran za poboljšanje različitih aspekata funkcije mozga, uključujući i pamćenje, koncentraciju i nivoe energije.

Ona ima dobre strane, ali samo ako se konzumira u umerenim količinama. Takođe, upotrebom kafe sprečava se usvajanje vitamina i minerala u organizmu, znatno otežava proces varenja hrane, ali i podstiče razvoj oboljenja vezanih za nedostatak vitamina i minerala.

S druge strane, limun je jedan od najprodavanijih citrusa na svetu. Koristi se vekovima zbog svojih lekovitih svojstava. Poznato je da i kafa i limun sadrže dosta antioksidanasa, koji štite telo od štetnih efekata i prevelike količine slobodnih radikala. Na društvenim mrežama video zapisi sa tagom  #LemonCoffee prikupili su milione pregleda, a ljudi tvrde da ovaj napitak može pomoći u sagorevanju trbušne masnoće, regulisanju šećera u krvi, pa čak i poboljšanju seksualne funkcije.

Eksperti pak smatraju da je neophodno još mnogo studija i istraživanja kako bi se to pokazalo u praksi.

Na primer, studija iz 2019. navodi da ispijanje kafe može pomoći u sprečavanju gojaznosti i metaboličkog sindroma. Druga studija navodi da ispijanje kafe pre obroka može pomoći u smanjenju apetita i unosa kalorija tokom tog obroka. Istraživanja takođe pokazuju da kafa može pomoći u promovisanju povoljnih promena telesne masti. Dakle, ispijanje kafe može pomoći u gubitku težine, ali nema dokaza da limun ima bilo kakvih dodatnih prednosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

glavoboljakafalimun
Komentari (0)
Dodaj komentar