Kako se rešiti četiri vrste „kretena“ koje srećete svaki dan?

Imate problema sa osobama koje se ponašaju kao kreteni? Ne brinite, Robert Saton, profesor sa Univerziteta Stanford više je od deset godina istraživao „ponašanje kretena“, i osmislio nekoliko mehanizama nošenja sa takvim ponašanjem.

U svojoj knjizi opisao je četiri vrste kretena sa kojima biste mogli da se susretnete u životu i kako da se postavite prema njima, prenosi Independent.

„Kretena možemo definisati kao osobu koja vas ostavi ponižene, bez poštovanja i bez energije“, objasnio je Saton.

Prvi tip kretena su ljudi koji su nesvesno kreteni, jednostavno su uronjeni u neki svoj svet. Njima jednostavno treba reći da su kreteni ili biste takvo ponašanje mogli da trpite mesecima.

Drugi su oni koji se prave glupi. To su oni koji će se praviti da vas ne poznaju, iako ste se već upoznali. Ništa nije pogrešno sa njihovim pamćenjem, samo su bezobrazni.

Treći tip kretena je svestan svojih mana i uopšte ih ne krije. Ne samo da će vam bez problema ukrasti sendvič, nego će vas još i kritikovati jer ste stavili premalo majoneza, na primer.

Poslednji tip je najgori, a Saton ih naziva Judinim kretenima. Oni će vas strateški namamiti da verujete da ste prijatelji, sve dok ih ne uhvatite da očijukaju sa vašim partnerom na zabavi.

Načini na koje se zaštititi od njih su jednostavni. Prvo rešenje je fizički se udaljiti od njih. Ako je to nemoguće, treba programirati mozak na pozitivno mišljenje, a to se može učiniti tako da loše stvari okrenete na šalu ili počnete da žalite osobu koja se tako ponaša.

Treća je opcija da preobratite kretena u prijatelja. Ako ste dobri prema njemu, biće mu teže da bude kreten prema vama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kretenponašanje
Komentari (0)
Dodaj komentar