Koliko je staro voće i povrće u prodavnici? Ova šifra na etiketi otkriće vam da li je sveže

Dok mnogi troše mnogo novca na kvarljivo voće i povrće, jedna žena je pronašla trik da uvek kupi svežu hranu uz smanjenje troškova i otpada. Nedavno je otkriveno da Britanci svake godine bacaju dovoljno povrća da popune 90.000 mesta na stadionu Vembli, a skoro tri miliona celih krompira se svakodnevno baci u britanska domaćinstva.

Money Mama, odnosno Džema Bird, poznata je influenserka koja redovno obaveštava svoje pratioce o sniženjima u supermarketima, a poznata je i po svojim veštinama cenjkanja. Lična finansijska influencerka redovno deli savete porodicama o tome kako da smanje troškove života. Ona kaže da se svežina voća i povrća može proveriti korišćenjem šifrovane etikete.

„U redu, da li ste znali ovo? A predstavlja mesec, dakle januar. Broj predstavlja datum, dakle 18. januar. Prestanite da bacate hranu“, napisala je Monei Mam video.

Pokazala je još jedan primer sa oznakom ‘F15’.

„F je mesec! Dakle, ako je jun F, januar bi bio A“, objasnila je Džema.

Radnica u supermarketu je potvrdio savet ove mame, s obzirom da je bila naučena kodiranju. Ona je objasnila da je slovo u korelaciji sa mesecom u godini, dok se broj odnosi na dan.

„Ovo je neverovatno! Uvek sam se nervirala jer nisam znala koliko je povrće staro i nigde nije pisao datum“, „Jao nisam to znao“, „Ovi datumi pomažu u smanjenju otpada. Previše ljudi ne koristi hranu jer nema datuma na ambalaži“, oduševljeno su komentarisali pratioci.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

povrćeprodavnicasvezinavoće
Komentari (0)
Dodaj komentar