Lekar otkrio jedinu stvar koja utiče na dužinu života (VIDEO)

Doktor Piter Atia specijalizovao se za dugovečnost i otkrio da je tajna u jednoj stvari. Tvrdi da vežbanje tri sata nedeljno nije neophodno samo za bolje zdravlje već i da može smanjiti rizik od rane smrti za 50 posto.

„Vežbanje je promena koju možemo učiniti da bismo uticali na dužinu i kvalitet života, a najmanje ga koristimo“, rekao je, prenosi Index.

Podstaknuo je ljude da u svoju rutinu uključe trening snage i kardio vežbe.

„Kako biste pokrili osnove, dižite tegove. To je jedna od stavki koje se najviše povezuju s dugovečnošću, ali nemojte zanemariti održavanje kardiorespiratorne kondicije“, dodao je u emisiji Sunrise.

Prema klinici Mayo, trening snage pomaže u produženju života, ali i razvoju jakih kostiju, upravljanju težinom, poboljšanju kvaliteta života, upravljanju hroničnim stanjima i izoštravanju veština razmišljanja. S druge strane, kardio vežbe teraju srce i pluća da bolje rade, čime pumpaju više krvi i kiseonika po telu.

„Znamo i da je vežbanje eliksir za zdravlje mozga i neverovatno je koliko je efikasnije od ishrane, čak i od sna. I te stvari su nam potrebne, nemojte ih zanemariti“, upozorava dr Atia.

Prema rečima ovog lekara, svako bi trebao težiti unosu voća i povrća, ugljenih hidrata bogatih vlaknima, proteina i zdravih masti. Preporučuje i dovoljno sna te meditaciju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dugovečnostduzina zivotavežbe
Komentari (0)
Dodaj komentar