„Masturbacija je osnov zdrave veze“ – iznenadićete se koliko je zastupljena u brakovima

Ankete pokazuju da prosečan muškarac masturbira i do sedam puta nedeljno, dok se prosečni par seksa samo jednom u tom vremenskom razdoblju, kaže ekspert za partnerske i seksualne odnose Nadia Bokody iz Sydneya.

Naime, ona je utvrdila je da masturbacija ‘osnova bilo koje zdrave veze’, i naglasila da ona i njen dečko u masturbaciji uživaju svako za sebe. Niko se ne bi trebao igrati ćudoredne policije i postavljati partneru uslove ili granice oko masturbacijskih navika.

– Ipak, masturbacija ne sme da postane zamena za seks. Ako to radite samo zato da izbegnete seksualni odnos sa partnerom, to je glupo i ostaviće posledice na odnos – dodaje Bokody, i ističe kako žene ne bi smele pretpostaviti da muškarcima ne treba seks ako ga češće ne iniciraju.

I nemojte pomisliti da je u pitanju samo muška lenjost, kaže Nadia Bokody. Naime, kad je sama odlučila otvoriti razgovor o tome sa svojim dečkom, ispostavilo se da je on prestao pokazivati inicijativu zato što ga je nekoliko puta odbila, što je povredilo njegove osećaje.

– Dakle, masturbacija ne bi trebala da zameni seks u vezi, ali imajte na umu da ni partner ponekad neće ulagati energiju u to da se održi vaš seksualni život, tako da rešenja morate potražiti sami. Jedini način na koji ćete otkriti je li se partner ‘isključio’ iz vaše spavaće sobe jeste otvoreni razgovor o tome, a rešenja su često vrlo jednostavna – kaže autorka.

Na primer, ponekad je, dodaje, dovoljno samo postaviti jastuk ispod zadnjice da vas to oboje dovede do eksplozivnijeg orgazma, zaključuje, a prenosi The Sun.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brakmasturbacija
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Zglobni Skoč

    Ne znam da li dotinčna „stručnjakinja“ trenutno ima dečka, ali se sećam da sam onomad gledao neki klip kad je prethodni dečko napustio.Uostalom, po čemu je ona „stručna“, jel’ polagala na leđima i četvoronoške pa je umislila da je pametnija i bolja od drugih?Ista je kao i svaka druga, samo što previše filozofira, a ima onih što se primaju na ovakve beskorisne gluposti.Danas svi smatraju da su stručni u nečemu i merodavni da daju savete.Da nije ovih video platformi i „društvenih mreža“, niko ne bi znao za ovakve silne stručnjake i „draga saveta“, iliti „besplatni saveti/nikakva korist“ likove i likuše.