U trendu

„Masturbacija je osnov zdrave veze“ – iznenadićete se koliko je zastupljena u brakovima

Ankete pokazuju da prosečan muškarac masturbira i do sedam puta nedeljno, dok se prosečni par seksa samo jednom u tom vremenskom razdoblju, kaže ekspert za partnerske i seksualne odnose Nadia Bokody iz Sydneya.

Naime, ona je utvrdila je da masturbacija ‘osnova bilo koje zdrave veze’, i naglasila da ona i njen dečko u masturbaciji uživaju svako za sebe. Niko se ne bi trebao igrati ćudoredne policije i postavljati partneru uslove ili granice oko masturbacijskih navika.

– Ipak, masturbacija ne sme da postane zamena za seks. Ako to radite samo zato da izbegnete seksualni odnos sa partnerom, to je glupo i ostaviće posledice na odnos – dodaje Bokody, i ističe kako žene ne bi smele pretpostaviti da muškarcima ne treba seks ako ga češće ne iniciraju.

I nemojte pomisliti da je u pitanju samo muška lenjost, kaže Nadia Bokody. Naime, kad je sama odlučila otvoriti razgovor o tome sa svojim dečkom, ispostavilo se da je on prestao pokazivati inicijativu zato što ga je nekoliko puta odbila, što je povredilo njegove osećaje.

– Dakle, masturbacija ne bi trebala da zameni seks u vezi, ali imajte na umu da ni partner ponekad neće ulagati energiju u to da se održi vaš seksualni život, tako da rešenja morate potražiti sami. Jedini način na koji ćete otkriti je li se partner ‘isključio’ iz vaše spavaće sobe jeste otvoreni razgovor o tome, a rešenja su često vrlo jednostavna – kaže autorka.

Na primer, ponekad je, dodaje, dovoljno samo postaviti jastuk ispod zadnjice da vas to oboje dovede do eksplozivnijeg orgazma, zaključuje, a prenosi The Sun.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)