Matematička mozgalica: Možete li da rešite ovaj zadatak za osnovce?

Mozgalice su zagonetke koje vas teraju na razmišljanje i povećavaju vaš mentalni kapacitet. Ako imate oštar um za rešavanje zagonetki, isprobajte ovu mozgalicu.

Matematičke zagonetke su jedan od značajnih aspekata koji povećavaju sposobnost našeg mozga da razmišlja i povećava naše znanje matematike. Matematičke zagonetke zahtevaju matematičke veštine za njihovo rešavanje, a logičke zagonetke su uobičajena vrsta matematičke zagonetke.

Ako steknete naviku da se bavite aktivnostima kao što su matematičke zagonetke, možete trenirati svoj mozak da kritički razmišlja i pristupi problemima iz različitih uglova. Ovo može dovesti do povećane mentalne agilnosti i boljih veština donošenja odluka u svim aspektima vašeg života. Dakle, odvojite vreme da se izazovete matematičkim zagonetkama i požnjete plodove jačeg, sposobnijeg uma.

Da biste se uhvatili u koštac sa ovom zagonetkom, koristeći svoje analitičke sposobnosti i sposobnosti rešavanja problema, moći ćete da dešifrujete rešenje i testirate svoju mentalnu snagu. Kroz angažovanje sa mozgalicama poput ove, možete da izazovete sebe i poboljšate svoje kognitivne sposobnosti, a pritom se zabavljate u tom procesu.

Nakon što pregledate datu sliku, možda već imate opšte razumevanje zagonetke pri ruci. Međutim, ako još uvek radite na razbijanju koda, ne brinite – odvojite onoliko vremena koliko vam je potrebno da analizirate i dešifrujete rešenje. Da biste rešili ovu zagonetku, moraćete da savijete svoje matematičke mišiće i angažujete svoje analitičke veštine razmišljanja.

Uzimajući u obzir različite uglove i primenjujući svoju matematičku stručnost, možete sastaviti tragove i pronaći rešenje. Zapamtite da su mozgalice poput ove dizajnirane da izazovu i stimulišu vaš um, tako da se nemojte plašiti da se gurate i razmišljate van okvira.

Ova slagalica je dizajnirana da izazove vaše matematičko rezonovanje i veštine rešavanja problema, tako da je prirodno da vam u početku bude teško. Ali uz istrajnost i pažljivu analizu, možete otkriti odgovor i poboljšati svoju mentalnu agilnost.

Ako niste uspeli sami da rešite ovu zagonetku, nema potrebe da se osećate obeshrabreno. Tu smo da vam pomognemo u rešavanju čak i najsloženijih matematičkih zagonetki, pružajući detaljna objašnjenja i odgovarajuće korake koji će vas voditi ka rešenju.

Baveći se izazovnim mentalnim vežbama poput ove, možete ojačati svoje matematičke sposobnosti i razviti svoje veštine kritičkog razmišljanja, a sve to dok se zabavljate u tom procesu.

Da li ste došli do tačnog rešenja? Ako niste, pogledajte tačan odgovor u nastavku.

44÷4x(6+9)= 11×15 = 165

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mozgalicazadatak
Komentari (11)
Dodaj komentar
 • Ana

  Prošle godine, u trećem razredu, moji đaci su ovo savladali, bez po muke! 165, naravno!

 • Darko

  Tacan odgovor je gore lepo izracunat.Kome nije jasno neka pita ucitelja,nastavnika ili profesora matematike koji ga je ucio.

 • Bika

  Za one koji su zaboravili,kada je množenje i deljenje u pitanju računanje redom kako ide,a imaju prednost u odnosu na sabiranje i oduzimanje. Tako da prednost ima 44÷4,pa se množi sa 15.

 • Marija Despot

  Za one koji znaju matematiku, rešenje je 44:60.Nema dva rešenja.

 • Mirjans

  Zadatak iz teksta nije nikakva matematicka zagonetka nego najprostiji moguci aritmeticki zadatak. Svi kojima resenje (165) nije jasno, treba da posumnjaju u svoje poznavanje osnovne matematike.

  • Anonimni

   Tako je,slažem se.

 • VuJo

  Mozgalica je nepravilno postavljena, jer postoje dva moguća „rešenja“. U prvom slučaju fali jedna (srednja) zadruga, da ne bi bilo dvoumljenja: 44:[4(6+9)], ili u drugom – zagrade bi trebalo postaviti ovako: (44:4)(6+9).

 • Anonimni

  44 11 ______ = _________ = 0,73333 4x(6+9). 6+9

 • Anonimni

  44:4h(6+9)=44:4h15=44:60=0,7333…

 • Vidi Ti to tamo!

  Za 165 rezultattreba da je 44÷4 u zagradi (44÷4)

 • Vidi Ti to tamo!

  Tačno rešenje je 0,733 za one koji znaju matematiku.