Mlada majka pokazala blizance, mnogi šokirani neobičnom razlikom (video)

Mlada majka Šantel gostovala je nedavno emisiji Good Morning Britain sa svojim blizancima, sinom Ajonom  i kćerkom Azirom, koji su rođeni 30. aprila.

Zanimljivo kod ove dvije preslatke bebe je to da imaju potpuno drugačiju boju kože.

Ajon, koji je rođen sa svetlom kožom i zelenim očima podseća na Šantel, dok je Azira, koja ima smeđe oči i tamniji ten, više nalik njenom partneru.

– U početku to nije bilo toliko vidljivo. Bili su dosta slične puti, samo se videlo da je ona malo tamnija. Ali kako su sedmice i meseci prolazili, ona je postajala sve tamnija i tamnija, a on sve svetliji – objasnila je Šantel u studiju.

– Bili smo iznenađeni. Vidite tu razliku, ali niste navikli viđati tako različite blizance – dodala je.

– Ali mi smo srećni. Sviđa nam se što su malo drugačiji i što je ona na tatu, a on na mene – ispričala je i dodala da su ljudi šokirani razlikom između blizanaca.

„Svi su šokirani. “Kad vide razliku, pitaju: ‘Jesu li blizanci?’ A ja odgovorim: ‘Da.’ Oni uzvrate: ‘Oh, jedno dete je tamno, a drugo je svetlo. To je tako neobično, prvi put to vidim’”, opisala je mlada majka jedan od susreta sa znatiželjnim sugrađanima.

Neki čak smatraju i da bebe imaju različitog oca, ali doktor Amir Kan, objasnio je kako se blizanci mogu roditi s različitim tonovima kože.

– Može se dogoditi da dva spermija oplode dva jajašca”, rekao je. “Boja kože sastoji se od otprilike 20 različitih gena i to je nasumičan izbor – ono što se nalazi u jednom spermiju neće biti isto kao u drugom spermiju, a isto je i s jajnim ćelijama – objasnio je on.

– Takve stvari se događaju. To je potpuno slučajno i retko – otprilike jedan od pet međurasnih parova doživeće nešto ovakvo s blizancima – kazao je doktor, prenosi avaz.ba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

blizanciboja kože
Komentari (0)
Dodaj komentar