Najlepša ljubavna priča sa Balkana: Kako su se voleli Milena i Dragan (foto)

Legendarna glumica Milena Dravić preminula je u 79. godini života, a njeni zdravstveni problemi počeli su nakon smrti supruga, glumca Dragana Nikolića. Voljenog supruga upoznala je na filmu, a njegov odlazak nikad nije prežalila.

https://www.instagram.com/p/Bo8qt6qFnUi/?tagged=milenadravic

– Bez njegovog osmeha za dobro jutro i bez podrške da izdržimo još jedan dan, sa svim njegovim nepredvidivostima, a ne gubeći veru u život i ljude, ljubav… ništa nije ostalo. Nedostaje mi i naša svakodnevnica, kada smo stajali na stepenicama, kada bih osetila nježnu ruku na svom ramenu i zagrlila ga. I ono kratko: “Ćao, vidimo se, volim te” – rekla je Milena za domaće medije kada su je pitali o suprugu nakon njegove smrti.

Podsećamo, Milena i Dragan upoznali su se 1969. godine na snimanju filma “Horoskop”, u periodu kada je ona već bila velika zvezda, a on se borio za svoje mesto na glumačkoj sceni. Venčali su se 1971. godine u pauzi za snimanje.

– Snimali smo u Zvezdarskoj šumi, dramu Duška Radovića “Kako su se volele dve budale”. Kada nam je reditelj Aca Đorđević dao slobodno vreme za ručak, Dragan i ja smo skoknuli od Opštine Vračar da se venčamo. Tako je bilo, venčali smo se na pauzi za ručak – ispričala je jednom prilikom glumica.

Pokojni glumac je jednom otkrio da su se on i Milena prvobitno družili, a kasnije se rodila velika ljubav.

– Bez obzira na to što je Milena, kada smo se upoznali, radila mnogo više nego ja i bila popularnija, nikakva ljubomora kod nas nije postojala, jer smo oboje radili dovoljno. Imali smo paralelne i jednako uspešne karijere – rekao je Dragan.

Iako je, govorio je glumac, u njihovom odnosu nekad bilo i razloga da se razvedu, ljubav je uvek bila jača od toga.

– Smatram da je najlakše nešto preseći, mnogo je teže boriti se. Ponekad i mala svađa može osvežiti dan. Ponekad je potrebno biti i ljubomoran, jer je i to jedan od pokazatelja ljubavi, samo što ja to nisam pokazivao. Što se svađa tiče, Milena je uvek bila glasnija, ali je i brže praštala – tvrdio je Dragan.

Par nije imao dece.

– Biti roditelj je jedno iskustvo i nešto što je potrebno svakom živom biću. Smatram da je to što nemamo decu veliki nedostatak, ne mana, ali jednostavno je tako. To nam daje šansu da svu decu gledamo kao svoju – rekao je Dragan.

Milena i Dragan su u braku bili 45 godina, a njihova ljubavna priča smatra se najlepšom na prostoru Jugoslavije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Dragan Nikolićljubavna pričamilena dravic
Komentari (0)
Dodaj komentar