Nastavnica zbog ove poze dobila otkaz, koleginice je podržale „provokativnim“ fotografijama

Ruska nastavnica Tatjana Kuvšinikova (38) dala je otkaz nakon što ju je direktor škole u kojoj je radila javno prozvao zbog odeće i obuće u kojoj je pozirala i fotografije koju je objavila na ruskoj društvenoj mreži Vkontakte.

Direktor škole u gradu Barnaulu na zapadu Sibira nastavnici je u pismu poručio da se “samo prostitutke tako oblače i fotografišu u visokim štiklama i haljinama iznad kolena“ i pitao je: “Koga pokušavaš da namamiš?“

Nastavnica jezika i književnosti fotografiju je objavila još 20. decembra prošle godine, a zbog napada koje trpi već mesecima, bila je prinuđena da sama dâ otkaz u školi.

Direktor joj je u istom pismu rekao da je „ukaljala ugled škole“ i dodao da njeno ponašanje podstiče pedofiliju, piše The Moscow Times.

Direktor je Tatjani takođe odmah želeo da dâ otkaz, ali roditelji su se pobunili pa je ipak odustao. Međutim, 38-godišnjakinja to je na kraju sama učinila zbog kolega koji su odbijali da sarađuju s njom, pa čak i da je pogledaju i razgovaraju sa njom.

Ali, za razliku od njenih kolega iz škole, druge nastavnice i profesorke širom Rusije daju joj podršku. Na društvenim mrežama objavljuju “provokativne“ fotografije na kojima su oskudnije obučene s oznakom #učitelяtoželюdi, odnosno #učiteljicesuljudi.

https://www.instagram.com/p/Bvo5sO1DKyc/?utm_source=ig_embed

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nastavnicaotkaz
Komentari (11)
Dodaj komentar
  • Rihter

    BAMBI, potpuno si u pravu ! Nikoga se ne tiče njen privatni život, ali to nije fotografija u njenom privatnom albumu !!

    • Svemirski Putnik

      Drustvene mreze su dostupne svima, i roditeljima i deci. Svi bi mi, a posebno prosvetni radnici trebali to da imamo na umu.

  • bambi

    Americki Alashe, procitao sam izmedju redova u gornjem tekstu. Nego, kazi ti nama, da li si nekada testirao svoj IQ? Ja sve imam osecaj da nisi ti bezobrazan i neotesan slucajno, vec jer su ti amerikanosi isprali mozak. Postavlja se i pitanje, da li si ti bezao iz skole jer ocigledno nisi bio na casu kada smo ucili da svaka recenica pocinje velikim slovom?

    • AA ( americki alah)

      bambi, o Glupi bambi 🙂 gramatika ne vazi u virtuelnom svetu, ako nisi znao? Mora da si ti jedan od onih nepismenih piskarala koje se naslo uvredjenim mojim kritikama? I za tebe bambi, ja sam veliki kriticar zapada, nato, amerike, engleza…..etc. Bas ti je intelekt zakrzljao bambi

  • Anonimni

    na spornoj fotografiji po meni nije problem u duzini suknje i visini stikli, nego u neukusu..verujem da niko od vas ko je brani ne zeli da takvna nastavnica utice na vase cerke i da vasu decu sutra ovako neukusno obucenu vidite kako izlaze iz kuce..a da imaju prava na svoj zivot, imaju..i na seksualnu slobodu naravno..jedino je problem sto tesko da mogu da se posle ovakvih fotografija javno objavljenih postave kao autoriteti deci koju treba da obrazuju i vaspitaju.

    • Max

      Bitno da ti imas ukusa! Svako ima svoj ukus!’Ni meni se ne dopada ,ali apsolutno njena stvar ,ako nju cini srecnom-zadovoljnom..u ovom narodu samo zloba !!!

  • Milan

    Šta ko radi u slobodno vreme je njegova privatna stvar, ni jedna firma (pa ni škola) nije vlasnik života zaposlenih!

    • Mara

      Bravo,slazem se sa Vama…a zaludnih ,ljubomornih zena uvek bilo i bice,pa jedva docekali ovakav neki tekst da se site…strasno u sta smo se mi pretvorili,Bog neka nam je upomoc..

  • bambi

    Sasvim je ok sto se sankcionise ovakvo ponasanje. I to sto dolaze u skolu medju decom obucene ko poslednje prostitutke i to treba sankcionisati prvo u Srbiji. Inace, zalosne su i bedne sve one devojke i zene, koje moraju muskarca da privlace sa dupetima, sisama i golotinjom, kad nemaju ni u srcu ni u dusi ni u mozgo apsolutno nista.

    • AA ( americki alah)

      bambi, tebi intelekt nije neka jaca strana? Gde si ti procitao da se tako obukla za nastavu?

    • Bane

      Pa ne oblače se tako samo prostitutke! Da niste vi možda iz Saudijske arabije došli?