Naučnik objasnio zašto je život posle smrti nemoguć

Ima li života posle smrti? Pitanje je to koje oduvek fascinira čoveka. Sada jedan fizičar tvrdi da zna odgovor – i da je negativan.

Šon Karol, kosmolog i profesor na Kalifornijskom tehnološkom institutu, kaže da bi za postojanje života posle smrti naša svest morala da bude potpuno odvojena od našeg fizičkog tela, a nije, piše Metro.

Svest je, kaže Karol, niz atoma i elektrona koji nam daju um, a zakoni svemira ne omogućuju da ti atomi i elektroni nastave da deluju i nakon smrti.

– Ne postoji način unutar zakona fizike da informacije pohranjene u našim mozgovima potraju nakon naše smrti – tvrdi Karol u časopisu Scientific American.

Objašnjava da prema teoriji kvantnog polja (QTF) za svaku vrstu čestice postoji jedno polje – svi fotoni u svemiru su na jednom nivou, elektroni na drugom i tako dalje. Da bi život mogao da se nastavi nakon smrti, testovi kvantnih polja bi otkrili „duhovne“ čestice i sile, a nisu.

– Ako zaista nema ničega osim atoma i poznatih sila, očigledno nema načina da duša preživi smrt. Verovanje u život posle smrti, blago rečeno, iziskuje fiziku izvan standardnog modela – zaključuje Karol, a prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

naucnikživot posle smrti
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Dare

    Posle te nema ostaće samo potomstvo, sećanje,emocija i žal od nekih živih stvorova koji i dalje žive a bili su bliski sa tobom život je lep kad si zdrav ali kratak tako je onaj odozgo reko i tako mora biti pozdrav i svako dobro.

  • Dragana N

    A zasto ne bi postojala fizika izvan standardnog modela!? Do pre stotinjak godina nismo znali ni da struja postoji, a vidi gde smo sada! Nemamo mi pojma ko smo mi uopste. Ne znamo ni sta je Korona, alo bre!?

  • Òbican vernik

    Samo je ljudska glupost beskonacna…Za to ne trebas da budes naucnik, cekaj, ili trebas!!!???

  • misa 011

    A ako nam „Neko“ „bežično“ izvuče mentalni sadžaj mozga i prosledi u neki centralni Kompjuter na dalji postupak? Samo pitam, a svi ćemo se lično uveriti kad dodje vreme da li sam u pravu. A možda i nećemo. Hoću da kažem: pojma mi nemamo šta se dešava „POSLE“