Nude 500 evra mesečno i plac onom ko se doseli na ostrvo (foto)

Traže i ljude koji će tamo pokrenuti neki posao i kažu da bi bilo poželjno da im dođu stočari, ribari, građevinari i pekari

Grčko ostrvo Antikitera traži meštane i za to je spremno da plaća 500 evra mesečno i pokloni zemljište na kojem će izgraditi svoj dom.

U pitanju je ostrvo udaljeno 45 minuta od Atine vazdušnom linijom, na kojem trenutno živi svega 24 ljudi. Grčka pravoslavna crkva želi da vrati ljude na ostrvo, na kojem je početkom 20. veka živelo njih 300. Crkva će stoga plaćati 500 evra svakog meseca tokom tri godine onima koji odluče da se presele.

Ipak, postoji caka. Oni žele da im dođu mlade porodice koje bi „oživele“ ostrvo. Traže i ljude koji će tamo pokrenuti neki posao i kažu da bi bilo poželjno da im dođu stočari, ribari, građevinari i pekari.

S obzirom na lokaciju i mali broj stanovnika, ostrvo nema ni banku ni bankomat, i ima vrlo malo prodavnica sa osnovnim namirnicama. Ali, imaju struju i internet.

Iako će prioritet u ovom takmičenju imati porodice iz Grčke, otvoren je i za sve ostale, a prema informacijama grčkih medija, četiri porodice već su dobile dozvolu za preseljenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

placostrvo
Komentari (0)
Dodaj komentar