Otkriveno zašto je premešten grob Đorđa Balaševića (foto)

Ceo Balkan šokirala je tužna vest pre 40 dana da je preminuo Đorđe Balašević. Legendarni kantautor prerano je otišao i to samo tri meseca pre svog 68. rođendana u Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodina u koju je primljen zbog upale pluća i zaraze koronavirusom.

Balašević je u najužem krugu porodice ispraćen na večni počinak u svom rodnom Novom Sadu. Mesec i po dana nakon smrti, Balaševićev grob je pomeren desetak metara od mesta na kom je pokopan 21. februara, a grobnica je sada osamljena ispod jednog drveta na groblju.

Iznad groba postavljen je spomenik u obliku srca na kojemu stoji ime Đorđa Balaševića, krst i emotivni stihovi iz njegove pesme Portret mog života. „Bez crne bela ne bi vredela“, piše iznad groba. A sada je otkriven i razlog za premeštanje.

Javno komunalno preduzeće „Lisje“ iz Novog Sada ekshumiralo je, na zahtev porodice, telo preminulog pevača, a njegovi posmrtni ostaci su premešteni u porodičnu grobnicu, koja je izgrađena na zahtev porodice Balašević, saopštilo je to preduzeće.

Balaševićevo grobno mesto premešteno je desetak metara dalje u senku četinara, preneli su mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Đorđe Balaševićgrobnovi sadpremeštanje
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • milovan

    .Neka ga premeste ako hoce na Mirogoj ili Sarajevo,ali ono u federaciji. Koga briga.