„Ovako izgleda kada sirotinja u stanu od 100 kvadrata nema mesta“: Prizor iz jedne beogradske zgrade zapalio mreže

Na društvenim mrežama objavljena je fotografija na koji se vidi kako ispred jednog stana u Beogradu stoji kesa sa đubretom. Uz nju je napisana i poruka: „Ovako izgleda kad sirotinja u stanu od 100 kvadrata nema mesta za sopstveno smeće.“

Fotografija je objavljena na Tviteru, a korisnica koja je objavila, u komentarima objašnjava da je ovo „redovna pojava“ i da đubre često stoji ispred vrata po ceo dan i noć. „Ovi stalno to rade. Zato sam slikala. A da vidiš ulaz kako je lepo sređen, slike po zidovima, venčići od cvijeća, kišobrani, dečji trotineti i bicikli… porodična atmosfera. I onda ovi ture kontejner! Seljana. I muziku takvu slušaju, pa odvrnu. Tipični skorojevići“, napisala je u jednom od komentara korisnica koja je objavila pomenutu fotografiju.

Njena objava privukla je veliku pažnju i brojni korisnici su komentarisali prizor koji su videli na njenom nalogu. Neki su čak objavljivali i fotografije smeće ili nameštaja koje njihove komšije ostavljaju ispred svojih vrata. Drugi su komentarisali da im smeta i kada komšije ispred svojih vrata ostavljaju obuću.

„Kod nas ista slika ispred stana od 150 kvadrata“, „Moj komšija ispod ima 250 kvadrata i isto nema mesta za đubre. Još je u onim kesicama s pijace, nema pare za kesu za smeće“, „Skalpelom iseci kesu. Nikad više neće ostaviti ispred vrata. Ja sam tako rešio problem dok sam živeo u stanu. Istina, kesa je bila crna i mnooogo veća“, „Otvorite kesu i naslonite je na vrata“, samo su neki od komentara, prenosi Mondo.rs.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

smećezgrada
Komentari (9)
Dodaj komentar
  • Srbenda

    Da postoji zakon i da po njemu kažnjava komunalna policija na licu mesta po prijavi za đubre ,bicikle ,trotinete ,cipele ispred vrata,glasnu miziku,smrad od duvana ,kuhinje a i odu štroke u stanu i stanaraza ,bilo bi kao na zapadu sa kojim se oduševimo kako je čisto .U Srbiji sve može i sva sreća da da su zabranjene krave i domaće životinje u gradu .Ovako samose ugazis u pseće ako nisi uvežbao da hodaš „slalom“po trotoaru ili ne hodaš pognute glave da ne ugaziš .

  • Anonimni

    Radiom na parkingu, jednog restorana. Mercedes san snova. Naglasak putnika dres ba ,okovi u zlato .Dadju rugaju i odu. BG tablice metali boja obuća i odeća parfemi da se smrtne.Odlaze sa parkinga a ispod kola na pyrkingu: prazne flaše od sokova i vode,kutije od cigareta, opusti iz pepeljara, upotrebljene dečije pelene i prazne papirnate kese iz Meka. Kontejner im je udaljen od automobila 3 metra. Džabe BG table kad ovce blede iz gepeku.

  • Anonimni

    A odakle vam stanovi od 150 i 250 kvadrata?Deda bio komunjara pa dobio za dž?

  • Ana

    U zajednickom hodniku, smece ne bi trebalo da stoji ni 2 minuta. To su hodnici bez prozora i bespotrebno se sire neugodni mirisi u zajednickom prostoru. Zaboravili smo da je osnovna kultura odrzavati cistocu ne samo u svom stanu ili kuci nego i u prostoru van doma.

    • Vesna

      Nisu zaboravili takvi to ne znaju.Jer da znaju ne bi to radili. Treba ih poduciti.Ko zna sa kog drveta su tu sisli.

  • Anonimni

    Finci su najsrecija nacija bas zato sto ne gledaju sta ima komsija ko je bogatiji gde mu stoji smece i sl. Mozda je tu samo na minut dva…najlakse je pljunuti na nekog…

  • Sandra

    E čime se danas ljudi služe,šta slikaju,šta komentarišu i gde zabadaju nos🥴Tugo tužna! Pametnije bi im bilo da zabiju nos u svoja vrata,i poliste smeće iz svog života,nego što se vlamiraju i slikaju komšijino smeće ispred vrata! Evo kad nas u ulazu mnogi to rade,samo pto je razlika sto uvek onaj koji ide da baci svoje smece pokupi i komšijsko,i tako sve u krug..Samo malo tolerancije

    • Nora

      I moje komsije su to radile dok im nidam ostavila poruku. Vise nikad.

      • Anonimni

        Dobar predlog , t.j. savet .