Ovo su moderna imena za devojčice, imaju predivno i moćno značenje

Nije lako odabrati ime za maminu i tatinu princezu koja stiže ili je već stigla! Klasična i pomalo starinska imena nekome se ne dopadaju previše. Kako prenosi Prva.rs. ova imena  imaju davnašnje poreklo, ali i dalje važe za moderna i unikatna.

Aleksandra
Ime koje ostavlja utisak! Aleksandra je ženska verzija imena Aleksandar i znači „braniti ljude“. U Grčkoj mitologiji, Aleksandra je bio nadimak boginje Here i drugo ime proročice Kasandre.

Gabrijela
Ovo divno ime ima još divnije značenje: U Bogu je moja snaga. Ovo je ženska verzija imena Gabrijel, koje je u islamskom, jevrejskom i hrišćanskom kontekstu bilo ime božjeg anđela.

Hana
Na hebrejskom znači usluga ili božja milost, a Grčka i latinska verzija ovog imena je – Ana!

Helena
Ovo grčko ime označava baklju, ali je povezana i sa mesecom. U prevodu znači „jarka svetlost“.

Klara
Ako joj želiš blistavu budućnost, ovo je savršeno ime. Klara je ženska varijanta latinskog imena Clarus što znači čist, jasan i poznat.

Mia
Sve novopečene mame znaju koliko se može biti opsednut detetom, a Mia znači moja ili željeno dete. Takođe, ovo je malo modernija varijanta latinskog imena Maria.

Mila
Ovo slovensko ime znači graciozna i draga.

Maja
Maja je moćno ime u mnogim kulturama. Na hebrejskom znači voda, a na sanskrtu – iluzija.

Zoe
Može li modernije od ovoga? Zoe je jedno od najpopularnijih modernih imena, a uz to je i grčka reč za život!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dečja imenadevojčiceimena
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Pa postoji li i neko srpsko ime koje moze da se da devojcici? Ovo sto je navedeno je niz pretezno pomodnih imena koja se dopadaju samo onim koji ne poznaju ni svoj narod ni njegovu tradiciju.