Ovo su Putinovi roditelji, a njegova sličnost sa majkom je neverovatna (foto)

Vladimir Putin je jedan od najpopularnijih političara na svetu, i definitivno je čovek koji je obeležio početak 21. veka.

Otac mu se zvao Vladimir Spiridonovič Putin, a majka Marija Ivanovna Putina (devojačko Šelomova). I jedno i drugo su rođeni 1911. godine, Vladimir Stariji je umro 1999. godine, a Marija godinu dana ranije.

Otac je dobar deo tridesetih proveo kao podmorničar u Baltičkoj floti, a Drugi svetski rat je proveo u teškim borbama sa nemačkim okupatorima na frontu, prenosi Srbija Danas.

Majka je radila u fabrici u Lenjingradu, a kada je budući ruski predsednik rođen Marija je postala domarka u zgradi da bi bila što bliže svom mezimcu.

I Putin je zaista bio mezimac. Iako su Marija i Vladimir imali dva sina pre Vladimira mlađeg, obojica su umrli kao deca. Albert je umro kao beba krajem tridesetih, a Viktor je podlegao difteriji tokom nemačke opsade Lenjingrada. Ako uzmemo u obzir da su roditelji budućeg ruskog predsednika dobili malog Vladimira kad su već bili u poznim godinama, tačnije imali su 41 godinu, odnosili su se prema malom Vladimiru kao prema jedincu.

Neverovatno je koliko ruski predsednik liči na svoju majku.

Mladi Putin se bavio sportom, sambom i džudom, i bio je solidan učenik i student. Uvek je imao podršku u svojoj majci, koja ga je i krstila kad je bio mali, krišom od oca koji nije verovao u Boga.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

roditeljiVladimir Putin
Komentari (0)
Dodaj komentar