Pametno kupujte: 7 načina da uštedite novac u supermarketima

Kada krenete u kupovinu po namirnice, račun na kraju često zna da munjevito probije plafon, međutim postoje “trikovi” kojima to možete da izbegnete.

Stručnjaci za kupovinu su podelili 7 trikova uz pomoć kojih ćete trošiti samo onoliko koliko je neophpdno i nećete prekoračiti svoj budžet.

1. Kupujte na veliko

Na trenutak se može čini da zapravo ne štedite novac, ali kupovina na veliko zapravo je mnogo jeftinije. U mnogim prodavnicama proizvodi su skupi kada kupujete male količine ali kupovanjem velikih pakovanja zapravo štedite novac. Kada kupujete “zalihe” pripazite da hrana nije lako kvarljiva, odnosno da ima dovoljno dugi rok trajanja.

2. Napravite spisak pre odlaska u prodavnicu

Kada dođete u prodavnicu s planom, manja je šansa da ćete doneti neke impulsivne i skupe odluke. Pre odlaska u prodavnicu razmislite šta vam je zaista potrebno, napravite listu i držite je se. Ne samo da ćete izbeći visoke račune, nego je i manja šansa da ćete zaboraviti da kupite nešto što vam je potrebno.

3. Kupujte trgovačke marke

Trgovački brendovi po pravilu su uvek jeftiniji od poznatih brendova, uglavnom zbog toga što ne ulažu novac u marketing i oglašavanje pa sebi mogu da dopuste malo niže cene. Uglavnom se radi o proizvodima istog kvaliteta kao i kod poznatih brendova, jedina je razlika u tome što štedite svoj novac.

4. Ne kupujte namirnice koje su već naseckane

Već pripremljeno voće i povrće može se činiti kao odlična opcija – već je spremno za konzumaciju pa ne trošimo vreme na pranje, čišćenje, sečenje… Međutim ovakve opcije uvek su skuplje, stoga za nekoliko minuta pripreme možete uštedeti podosta novca.

5. Unapred planirajte svoje obroke

Ovakva strategija neće vam samo uštedeti novac, već i vreme. Kada tačno znate šta će vam biti na nedeljnom meniju, možete izbeći nepotrebne troškove pa prilikom kupovine možete upoređivati cene namirnica koje će vam biti potrebne.

6. Izbegavajte kupovinu “sitnica” na kasi

Verovatno svima poznato koliko je teško odoleti pakovanju bombona ili zvakaćih guma dok čekamo svoj red na kasi, međutim ove sitnice mogu nam ozbiljno povećati račun. Izbegavanje ovakvih proizvoda je ključno – u većini slučajeva vam zaista nisu potrebne, a skoro nikada nećete moći da ih iskoristite u pripremi obroka.

7. Zaboravite na flaširanu vodu

Ne samo što su sve te plastične flaše loše po okolinu, konzumiranjem vode sa slavine možemo uštedeti jako puno novca. To, naravno, važi samo za one koji imaju ispravnu vodu za piće. Drugi su osuđeni na tegljenje teških i ne baš jeftinih balona i flaša.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kupovinasupermarketušteda
Komentari (0)
Dodaj komentar