Posle 6 meseci otkrila dečku da je ćelava, ovakvu reakciju nije očekivala (foto)

Jedna devojka očajnički je krila svoju ćelavost od dečka, ali je otkrila na kraju koliko joj je njegova reakcija promenila život.

Ebi Endru šest meseci je spavala s perikom pre nego što je sa svetom poelila fotografiju bez kose, a reakcija njenog dečka je toliko dirnula da je shvatila da ćelavost nije nešto što treba da je obeleževa.

Ova 24-godišnjakinja je počela da gubi kosu kad je imala samo dve godine i dijgnostifikovana joj je alopecia areata. Imala je obrijanu glavu već u trećoj godini, ali kako je starila, postala je nervoznija zbog skrivanja ćelavosti i odbijala je napustiti kuću bez perike.

Kao dete napustila je plivačku ekipu i odbijala da se vozi na toboganima u zabavnim parkovima zbog straha da će izgubiti periku. Kad su krenule glasine u školi da nosi periku, izbegavala je drugu decu zbog straha. Iako je pokušavala da bude otvorenija prema svojoj alopeciji tokom studiranja, Ebi je ipak bila nervozna zbog otvaranja partneru, prenosi The Mirror.

Kad je počela da izlaziti s prvim dečkom 2014. godine, spavala je s perikom šest meseci njihove veze kako on ne bi saznao da je ćelava.

Kaže da joj je bilo dosta tajne i fotografiju je podelila na Fejsbuku. I njen dečko saznao je njenu tajnu upravo na toj društvenoj mreži. Istakla je i da se bojala njegove reakcije, ali on je podržao i rekao da mu je drago što se konačno otvorila.

„Dugo sam izbegavala sastanke jer sam znala da ću se morati da nekome sa počnem da izlazim priznam svoju tajnu. Kad je moj tadašnji dečko video fotografiju na internetu, nije ga bilo briga i tad sam shvatila da to što sam ćelava ne znači da ne mogu biti u vezi.“

Godine 2015. Ebi je otvorila Jutjub kanal na kojem govori o alopeciji i perikama. Kaže da se sad oseća prijatno oko izlaska iz kuće bez perike.

„Zbog alopecije gubimo kosu, što ne možemo da kontrolišemo, ali možemo da kontolišemo koliko dopuštamo da to na nas utiče emotivno“, rekla je Ebi i dodala:

„Život je prekratak za stres oko kose. Volela bih da sam ranije priznala svoju alopeciju“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

alopecijacelavotdečkodevojka
Komentari (0)
Dodaj komentar