Profesor genijalnim trikom uhvatio 14 studenata kako varaju na ispitu

Profesor kojem je dojadilo da studenti koriste svoje mobilne telefone za traženje odgovora i varanje na ispitima smislio je lukav način da ih uhvati.

Studenti koji su pretpostavili da je njihov profesor star i da neće biti upoznat s najnovijim metodama varanja uhvaćeni su na delu kada je osmislio briljantnu metodu da ih uhvati. Student mašinstva objasnio je da je, kada su svi seli za polaganje završnog ispita, oko pola razreda napustilo prostoriju kako bi koristilo toalet tokom testa – daleko više nego inače, piše Miror.

Student je rekao da pretpostavlja da većina kolega u WC-u traži odgovore na svom telefonu, što ga je iritiralo, ali je ostao fokusiran i nastavio da rešava svoj test. Nakon izlaska iz ispitne dvorane, setio se da je u ispitu bilo i jedno posebno pitanje koje nije bilo povezano s onim što su učili na predavanjima, a koje je imalo dva dela.

Od 99 studenata, njih 14 naselo je na trik

Prvi deo je, kako kaže, bio prilično lagan, ali nije znao kako da reši drugi deo ispita pa ga je jednostavno ostavio praznim jer je donosio samo 5 bodova od ukupnih 100. Kad su svi ispiti bili ocenjeni, njihov profesor poslao je svim studentima e-mail kako bi im objasnio svoj pakleni plan da uhvati one koji su varali tokom ispita.

„Namerno je učinio drugi deo nemogućim za rešavanje, a otprilike mesec dana pre finalnog ispita nagovorio je asistenta u nastavi da postavi tačno to pitanje na internetu, koje je bilo jasno formulirano da bude jedinstveno“, napisao je na student na Reditu.

„Potom je otvorio sopstveni profil i odgovorio na pitanje pogrešno. Odgovor se na prvi pogled čini ispravnim, ali je zapravo fundamentalno manjkav i vrlo je malo verovatno da bi neko samostalno napravio iste pretpostavke i greške“, dodao je student.

Od 99 studenata, njih 14 naselo je na trik i dalo odgovor koji je njihov nastavnik objavio na internetu. Svi su dobili ukupnu ocenu nula i prijavljeni su fakultetu zbog kršenja obaveze akademske časti. Njihova su imena takođe prosleđena ostalim nastavnicima na katedri, a svi studenti koji nisu varali dobili su celokupni broj bodova za lažno pitanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ispitprepisivanjeprofesorstudenivaranje
Komentari (16)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Ko jos pusta u WC za vreme ispita? Ne zna se ko je luđi!

  • Ljilja

    Ovo je bolesno.Nema druga posla.Ispitiv treba da budu usmeni,kai u moje vreme

  • Cedo

    Samo oni koji vise puta padaju na ispitima idu na posteno , oni koji polazu sve od prve najcesce koriste tehnologiju, naravno, svaka cast izuzecima.(tacka)

    • Vesna

      E, pa nije baš tako! Ima nas koji učimo, pa kad naučimo izlazimo na ispit. Za celi studij pala sam samo tri puta na tri različita ispita. Od drugi put ih položila. Sve ostale polagala od prve.

      • MILENA

        Davne sedamdeset i neke, nas 6 studenata smo na vanrednom roku polagali pismeni iz statistike. Moram posebno naglasiti da je taj profesor uvijek insistirao da na ispitu studenti imaju udžbenik Statistike ( tolko o koristi od te knjige). Počeo je padati snijeg, prvi te zime. Profesor nam je podjelio zadatke ( svima iste) i rekao da će nas zaključati, jer mora kupiti zimske gume za automobil. Bili smo na drugom spratu, pa nije bilo moguće izaći vani. Spontano smo počeli razgovarati o koječemu, pa i o zadacima. Jedna kolegica (sjećam se da je imala gips na ruci) nije ni riječi progovorila. Samo je marljivo pisala. Nas 5 smo zajednički sastavili istovjetna rješenja, što znači da smo napravili i iste greške. Kad se profesor vratio, brzo je utvrdio šta se desilo. Tražio je da potvrdimo da od ovog ne možemo bolje i dao nam prolazne ocjene – šestice . Kolegici s gipsom je rekao da ostane i da će je dodatno ispitivati. Mudri profesor je znao da ćemo mi biti svakome dobri saradnici, jer smo solidarni i spremni svoje znanje podjeliti s drugima.

    • Anonimni

      Ja sam taj izuzetak! Ali znam koliko vremena i odricanja je trebalo i ponosim se. Svi bi na brzinu i bez ulaganja ali kasnije dodje i to na naplatu

  • Anonimni

    Ja sam profesor. Kad student dođe na ispit, može da unese samo olovku. Sve ostalo dobije na ispitu. I to je to!

  • Pera

    I tako unistio zivote 14 mladica a sebi natovario 14 neprijatelja do kraja zivota bespotrebmo

    • Fasic

      Znaci zavrsis fakultet, i postanes hirurg recimo, i onda se okrenes i prepises od hirurga pored kako se operise srce, i umre ti pacijent. Ili jos bolje postabes pilot, pa pokusas od kopilota da prepises, a kako je i on prepisivac, srusite avion i ubijete 300 ljudi. Ili jos bolje postanes inzenjer, i prepises dizajn brigaljke za motor aviona, i srusis desrtine aviona, pobijes hiljade ljudi. Aliiiii profa je reqpno i trebao da te pusti da prepises, jer sto da ne? Na svakom poslu ces moci da prepisujes, kad zavrsis fax.

      • Anonimni

        Kamo srece da se svako prepisivanje sankcionise! Mozda bi jednom ljudi shvatili da bi trebalo da stvarno nauce nesto.

      • Miki

        Večita su nadmudrivanja profesora i studenata. Na veterinarskom je profesor dao studentu sliku noge neke ptice i pitsp zna li koja je to ptica. Ovaj pojma nije imao, pa mu profesor reče da je pao na ispitu. „I, kako je vaše ime, kolega?“ Ovaj podiže pantalone do kolena i reče „Pogodite“, pa krete ka vratima. „Kolega, stanite, položili ste“ reče profesor oduševljen dovitljivošču studenta.

      • Dragan

        Po kojoj to akademskoj casti profesor moze da na svom sajtu ili sajtu fakulteta pogresno resava zadatke i objavljuje pigresne odgovore na pitanja?

    • Anonimni

      Znači, ti si jedan od prepisivača? Ili si samo retardiran?

    • Anonimni

      Treba profu razbiti

    • Zozon

      Koja budalaština od komentara.

    • Anonimni

      Kakvih“crnih“neprijatelja molim te????Tu ne može da bude prijateljstvo,zna se ko je profesor a ko student!!!!Položi majstore korektno i imaćeš prijatelja,ovako na mufte NOOOO!!!