Profesor genijalnim trikom uhvatio 14 studenata kako varaju na ispitu

Profesor kojem je dojadilo da studenti koriste svoje mobilne telefone za traženje odgovora i varanje na ispitima smislio je lukav način da ih uhvati.

Studenti koji su pretpostavili da je njihov profesor star i da neće biti upoznat s najnovijim metodama varanja uhvaćeni su na delu kada je osmislio briljantnu metodu da ih uhvati. Student mašinstva objasnio je da je, kada su svi seli za polaganje završnog ispita, oko pola razreda napustilo prostoriju kako bi koristilo toalet tokom testa – daleko više nego inače, piše Miror.

Student je rekao da pretpostavlja da većina kolega u WC-u traži odgovore na svom telefonu, što ga je iritiralo, ali je ostao fokusiran i nastavio da rešava svoj test. Nakon izlaska iz ispitne dvorane, setio se da je u ispitu bilo i jedno posebno pitanje koje nije bilo povezano s onim što su učili na predavanjima, a koje je imalo dva dela.

Od 99 studenata, njih 14 naselo je na trik

Prvi deo je, kako kaže, bio prilično lagan, ali nije znao kako da reši drugi deo ispita pa ga je jednostavno ostavio praznim jer je donosio samo 5 bodova od ukupnih 100. Kad su svi ispiti bili ocenjeni, njihov profesor poslao je svim studentima e-mail kako bi im objasnio svoj pakleni plan da uhvati one koji su varali tokom ispita.

„Namerno je učinio drugi deo nemogućim za rešavanje, a otprilike mesec dana pre finalnog ispita nagovorio je asistenta u nastavi da postavi tačno to pitanje na internetu, koje je bilo jasno formulirano da bude jedinstveno“, napisao je na student na Reditu.

„Potom je otvorio sopstveni profil i odgovorio na pitanje pogrešno. Odgovor se na prvi pogled čini ispravnim, ali je zapravo fundamentalno manjkav i vrlo je malo verovatno da bi neko samostalno napravio iste pretpostavke i greške“, dodao je student.

Od 99 studenata, njih 14 naselo je na trik i dalo odgovor koji je njihov nastavnik objavio na internetu. Svi su dobili ukupnu ocenu nula i prijavljeni su fakultetu zbog kršenja obaveze akademske časti. Njihova su imena takođe prosleđena ostalim nastavnicima na katedri, a svi studenti koji nisu varali dobili su celokupni broj bodova za lažno pitanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.