Pronašao torbu sa 40.000 evra, a vlasnik mu se ovako zahvalio

Siniša Dabić, dugogodišnji radnik aerodroma „Nikola Tesla“, prošle subote je pronašao torbu sa 40.000 evra i vratio je vlasniku.

– To se dogodilo ispred aerodroma, primetio sam crnu torbu na kolicima za prtljag. Video sam laptop i novčanik sa parama – ispričao je on za Jutarnji program na „Prvoj“.

Siniši se podrazumevalo da novac treba da vrati vlasniku, koga je upoznao posle nekih pola sata.

– On je došao i zahvalio se. Delovao je srećan, bio je uzbuđen, drhtao je. Kada je izbrojao novac video je da je sve na mestu i naravno bio je srećan – ispričao je Siniša.

On je objasnio da je reč o čoveku iz Srbije koji je radio u Norveškoj i koji je hteo da ga časti.

– Dao mi je 50 evra, ali ja nisam hteo da uzmem. On je insistirao i onda sam ja uzeo i častio malo kolege – kaže Siniša.

Dabić je zaposlen već 33 godine na Aerodromu „Nikola Tesla“, a 10. marta mu je bio rođendan, baš kao i čoveku čiji je novac našao.

– Odmah posle tog događaja sam otišao na odmor – rekao je Dabić na kraju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

aerodrom Nikola Teslapronalazac novca
Komentari (6)
Dodaj komentar
  • eu

    kako je mogao da ponese 40000€,kad je dozvoljeni iznos do 10000

  • Ex faca

    Mizerno. Ja sam pre dve-tri godine ispred Interxa u Nišu, pored nekih kola, našao novčanik sa dokumentima i nešto oko 500e i nešto dinara.Potrodio sam se i sačekao vlasnika, Nije nešto baš imućan ali mi je nudio, odokativno, nešto oko 200e. Ni do toga mi nije stalo ali samzadovoljan što je čovek imao obraza i volju da lepo zahvali. Kad bi mi se malkice prikazalo da je neka cicija, pre bih bacio u vazduh pa ko šta zgrabi, nego da mu vraćam.

  • Johnny Rotten

    Sram ga bilo, pravi Baja Patak>ja bih tom čovjeku dao barem 500 Eura i još ga odveo na gala večeru!

  • Žika

    KO IZGUBI NEKA PLACE , A KO NADJE NJEGOVO JE.

  • Anonimni

    U Srbiji je skoro bio slican slucaj, ali osoba nije vratila novac, niti je kontaktirala osobu ciji je novac… Policija je nekako usla u trag osobe i osoba je zavrsila u zatvoru… Tako da je nevracanje nadjenog novca uzrok za zatvor a onda vracanje postane logicnije od toga da se lepi etiketa humanosti ili postenja…..Cist zort od zatvora ili od metka ako je neki krimos sa slabim zivcima u pitanju…

  • Blajbi

    Jos je i dobro prosao. Mogao ga je staviti i u zatvor. Moje zivotno iskustvo: NIKADA NE VRATI NISTA ONOME KO JE NESTO IZGUBIO, POGOTOVO NE NOVAC!