Revolucija u medicini: Ruski naučnici otkrili NOVI NAČIN LEČENJA RAKA, nada za milione pacijenata

Istraživači Ruske akademije nauka i Moskovskog državnog univerziteta, zajedno sa kolegama iz Amerike, pronašli su novi način lečenja raka. U pitanju su nanočestice koje uništavaju ćelije raka i nova su nada za milione pacijenata.

Testirali su ih u svojoj laboratoriji i pokazalo se da nanočestice izazivaju smrt ćelija raka delujući na ćelijsku membranu i/ili mitohondrijalnu membranu. Kažu da su efikasniji od klasičnih metoda lečenja, a uništavaju i maligne ćelije koje su otporne na lekove.

Nanočestice su napravljene od citohroma, enzima i kardiolipina – ključnih delova unutrašnje membrane mitohondrija. Oni izazivaju smrt ćelija raka delujući u ćelijskoj membrani. Svoje otkriće objavili su u časopisu „Pharmaceutical Research”.

“Predlažemo dalja istraživanja kako bi se stvorili temelji za novu vrstu lečenja raka, uključujući kompleks Cit-CL. Ovaj kompleks postoji u normalnim ćelijama gde se koristi za aktiviranje apoptoze (ćelijske smrti), a telo ga reguliše. Takođe, planiramo da razvijemo način za lečenje tumorskih ćelija – objasnio je jedan od autora naučnog rada, Jurij Vladimirov.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kancertumorzdravljelečenjerak
Komentari (0)
Dodaj komentar