Sa 16 je ubila svog silovatelja i dobila doživotnu kaznu, a juče je stigla radosna vest

Sintoja Braun, koja je bila žrtva seksualnog napastvovanja sa 16 godina, 2004. godine je ubila čoveka koji je zlostavljao, a za to je prvobitno osuđena na doživotni zatvor. Njen slučaj je konačno dočekao kraj – zvanično je pomilovana nakon 15 godina provedenih u zatvoru, a na slobodu će biti puštena 7. avgusta, prenosi CNN.

https://www.instagram.com/p/BsZ-9Ipli2x/

Ovu odluku donio je Bill Haslam, kao jedan od poslednjih poteza na poziciji guvernera u Tenesiju.

– Sintoja Braun je počinila, po sopstvenim rečima, užasan zločin kada je imala 16 godina. Ipak, presuda na doživotnu robiju maloletnoj devojci, koja bi podrazumievala da mora da provede najmanje 51 godinu u zatvoru pre nego što bi uopšte stekla pravo na uslovnu kaznu, je preoštra, posebno kada se u obzir uzmu svi koraci koje je Braun peuzela kako bi ponovo izgradila svoj život – rekao je Heslam.

Braun je 2004. godine osuđena na doživotnu robiju zbog ubistva 43-godišnjeg Džonija Alena.

Slučaj Sintoje Braun je prošle godine skrenuo pažnju javnosti kao vrhunski pokazatelj toga kako izgleda kada svi sistemu zakažu. Zbog toga su njeno pomilovanje tražile brojne javne ličnosti poput Rijane, Kim Kardašijan i Kare Delavinj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pomilovanjesintoja braun
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • mmm

    nije ni trebalo da ide u zatvor ali tamo su sudije isti kao i naši,latentni silovatelji.

  • ILKE

    U Rusiji silovan ima pravo da ubije siledžiju i da ne bude uopšte kažnjena. Pa ti vidi koje su to sise američke kad maloletnu silovanu devojku pošalju na soživotnu robiju.

  • Kojeimedadam

    „na slobodu će biti puštena 7. avgusta“ – na moj rođendan 😀 😀 😀