Skinula 100 KILOGRAMA, jer joj se sin rugao (foto)

Šona Haršman (35) iz Severne Dakote odrasla je stideći se svoje težine, a još su je u detinjstvu prijatelji iz škole često  zadirkivali zbog viška kilograma. Kad je 2004. godine zatrudnjela sa svojim prvim sinom shvatila je da joj je trudnoća izgovor da jede i pije sve što poželi, ali je svejedno nastavila uživati u hrani.

Triput je bila trudna i svaki je put dobila sve više kilograma, a obećala je sebi da će se promijeniti kad joj se sin Čes, koji je tada imao tri godine, počeo rugati i nazivati ​​je debelom. Tada je imala 196 kilograma. Nakon postavljanja želučane premosnice Šauna je izgubila 70 kilograma, a nastavila je da mrša uz zdravu ishranu i vežbanje, dok nije izgubila ukupno 65 kilograma.

– Kad sam rodila svog trećeg sina, imala sam 138 kilograma. To mi je bila najteža trudnoća jer sam bila svesna kolika sam, a lekar mi je rekao da ne bih smela da dobijem previše kilograma – ispričala je Šona koja je tada dobila i visoki krvni pritisak i jedva je izdržavala bol u leđima i kukovima.

Stigla je, kaže, do dna kad joj se najmlađi sin Čes počeo rugati.

– Rekla sam mu da nije smešno ljude nazivati ​​debelima i smejati se zbog toga. Mogao je videti da sam uzrujana i osetio je moju tugu kad je video da plačem – ispričala je mama koja je tada zakazala konsultacije s hirurgom.

– Morala sam angažovati ličnog trenera kako bih naučila koliko je važan rad na sebi. Takođe sam morala dokazati da mogu izgubiti nešto kilograma pre operacije, što sam i učinila – kaže i objašnjava da je nakon operacije jela sporije i manje zalogaje, pa bi tako svaki obrok smanjila.

– Uvek sam bila svesna toga da me ljudi gledaju i misle kako sam velika, pokušala sam to da ignorišem, ali nisam mogla. Nisam zato izlazila puno, a uvek sam nosila farmerke i široku tuniku, čak i preko leta – ispričala je za Daily Mail mama koja kaže kako danas žali što nema više fotografija sa decom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dijetamrsavljenje
Komentari (0)
Dodaj komentar