Šta je gore – emotivna ili fizička prevara? Evo šta kažu eksperti

Nisu sve vrste preljuba podjednako strašne i ne smatraju svi iste stvari preljubom.

Ako pitate 10 osoba o tome šta je za njih preljuba dobićete 100 različitih odgovora. Ovo je siva zona, jer sve zavisi od pojedinaca i toga kako i gde oni vide granice romantičnih veza. Dok vi smatrate da je dopisivanje sa bivšim preljuba, neko će smatrati bezazlenim sve dok se ne desi neki konkretan čin.

Uprkos tome, postoji par kategorija kojima je zajedničko to da uključuju tri ključna elementa: tajnost, emocionalnu upletenost i seksualnu privlačnost.

Eksperti su ukazali na to da su shvatanja šta je preljuba različita kod različitih parova i da postoji nekoliko kategorija.

Fizička intimnost sa nekim ko nije vaš partner
Tu spada dodirivanje, ljubljenje ili seksualna aktivnost sa nekim ko nije vaš partner. Neki parovi imaju ograničenja kada je ova kategorija u pitanju pa su spremni da oproste istopolnog partnera. Ključ uspeha veze je u tome da unapred postavite granice i otvoreno razgovarate o svemu sa partnerom.

Gajite osećanja prema nekome drugom
Emotivna prevara je samo drugi način da se pređe granica. Podrazumeva sviđanje, ljubav ili neka druga romantična osećanja prema nekome ko vam nije zvanični partner. Kako ste postavili fizičke, tako morate da imate i emotivne granice sa partnerom. Nije problem da vam se neko drugi dopada ili imate osećanja prema nekome izvan veze, već samo da li to i koliko utiče na vašu vezu sa partnerom.

Fantazije o nekome ko vam nije partner
Fantazije čak i kada ste u stabilnoj vezi su normalne – ali kada je u njima vaš partner. Fantazije prelaze u prevaru onog momenta kada počnete da razmišljate o njihovoj realizaciji.

Skrivanje navika vezanih za novac
Varanje može da bude i finansijsko ukoliko od vašeg partnera krijete gde odlazi vaš novac. Ukoliko ste se dogovorili da štedite za letovanje, a vi ste novac spiskali na neku novu haljinu ili deo za auto – počinili ste prevaru!

Imate tajne na društvenim mrežama
Nevernost koja se sprovodi preko društvenih mreža je sve češća pojava. Ovde razlikujemo dve podkategorije: otvoreno seksualno, ako žudite za nekim influenserom pa mu stalno lajkujete postove i komentarišete, a druga je prevara partnera sa društvenim mrežama kada se stalno kuckate dok ste u njegovom društvu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

neverstvopreljubaprevara
Komentari (0)
Dodaj komentar