Uklonite ožiljke od akni uz ovih 5 prirodnih preparata

Nemojte da kupujete proizvode koji vam mogu pomoći u borbi protiv ožiljaka od akni. Pogledajte svoju kuhinju i tamo ćete pronaći najbolja rešenja. Primenite ove prirodne preparate i oprostite se s ožiljcima od akni.

1. Nekoliko kapi limunovog soka

Limun nije popularan samo za jačanje imuniteta, nego je i odlično sredstvo za uklanjanje ožiljaka od akni. Limunska kiselina prisutna u limunu vidljivo uklanja ožiljke i tragove. Dodajte 5-6 kapi svežeg limunovog soka u vodu, pa koristeći vatu nanesite smešu na zahvaćena područja. Ostavite da deluje na licu 10 minuta, a kasnije isperite hladnom vodom.

2. Aloja vera gel

Aloja vera gel sadrži alizin, komponentu za koju se zna da deluje na tragove akni, a pomaže i u smanjenju hiperpigmentacije. Izvucite malo svežeg gela od aloje vere i nanesite ga kao masku preko noći. Ovaj proces možete ponavljati svakodnevno za najbolje rezultate.

3. Kurkuma

Kurkuma je popularan kuhinjski sastojak koji se godinama koristi u nezi kože zbog svojih neverovatnih prednosti. Odlična svojstva kurkume pomažu u smanjenju ne samo tragova akni, već daju i zdrav sjaj koži. Uzmite jednu kašičicu kurkume u prahu i pomešajte je sa ružinom vodom ili sirovim mlekom. Nanesite ovu pastu na ožiljke i ostavite je da deluje 15 minuta. Operite lice običnom vodom, a zatim hidratantnom kremom.

Foto:Pixabay/cgdsro

4. Sandalovina

Korišćenje sandalovine u prahu je još jedan prirodan način da se rešite ožiljaka od akni. Sandalovina deluje kao odlično sredstvo za čišćenje lica. Pomaže da se izvuče prljavština koja je odgovorna za izazivanje akni. Pomešajte jednu kašiku sandalovine u prahu sa ružinom vodom ili dodajte nekoliko kapi kokosovog ulja. Držite pastu 10-15 minuta i isperite vodom.

5. Ekstrakt krompira

Sok od krompira je odličan za smanjenje ožiljaka od akni, verovali ili ne. Iscedite sok  i pomoću pamučnog štapića nanesite ga na ožiljke. Drugi način jeste da isečete nekoliko kriški krompira i utrljajte ih na zahvaćena područja. Koristite ovu metodu tri puta nedeljno kako biste brzo videli poboljšanje na koži, prenosi News18.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

akneoziljciprirodni lek
Komentari (0)
Dodaj komentar