Zašto posle raskida duge veze parovi sa novim partnerima brzo ulaze u brak?

Nedavno se na Twitteru povela polemika o tome zašto se ovo dešava parovima posle raskida duge veze- muškarci zaprose devojku koju znaju godinu dana ili kraće, dok se i žene udaju i rode dete novom partneru.

Autorka tvita smatra da je to neka vrsta osvete, naročito ako je jedan partner odlagao brak.

U komentarima se nisu složili sa autorkom da je reč o osveti, već da su uglavnom mišljenja da su te veze odavno završene i da su se održavale iz navike. Mnogi nakon ovakvog raskida, vrlo brzo sa drugim partnerima dožive osećanja koja su vremenom izbledela u prethodnoj vezi, a kada se na to doda i “vreme mi je” i pritisci okoline, stupanje u brak je logičan sled.

Neke veze su možda počele u srednjoškolskom dobu i sada kada je to veza dvoje odraslih ljudi, planovi za budućnost im se razlikuju, a onda su upoznali drugu osobu sa kojom imaju slične stavove.

Šta kažu psiholozi?

Kako je dr Zvjezdana Savić govorila za Žena.rs da osobe koje ulaze iz veze u vezu ili brak, rade to zato što im je sve novo, lepo dok traje taj osećaj zaljubljenosti. Kod muškaraca je to potreba da ne budu sami, da neko brine o njima. Ovo može da se razlikuje od pojedinca do pojedinca jer nisu svi takvi.

Žene se najviše žale da njihov partner nije bio spreman za brak. Možda zaista i nije, ali sa njima. Zbog toga, žene vrlo brzo ulaze u novu vezu i pristaju na brak za manje od godinu dana. U trećem slučaju muškarci stupaju u brak kada to žele, bez obzira na godine, dok se žene vode granicama u godinama koje im je okolina nametnula.

Na kraju, nisu sve veze obavezno osuđene na brak. Pre nego što poželite novog partnera, zaljubljenost i sve što što ona sa sobom nosi, proverite da li ste spremni za novu vezu.

Šta vi mislite, zašto se duge prekidaju i parovi završavaju u braku sa novim partnerima?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

duga vezaljubavparoviraskid
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Sofronije

    Opet se zalete iz očaja, žele da se na taj način osiguraju, mada ni brak ni deca nisu garancija da će to da potraje ili bude bolje od prethodne veze ili braka.Da li je muškarac bio spreman ili ne, uglavnom, pod pritiskom i teretom ništa ne funkcioniše dugo.Zato treba bolje i pametnije birati partnere.Mnogi danas žive zajedno godinama ili i decenijama nevenčani, imaju i dece, i dobro im je tako.Tako su odlučili i ne treba im ni papir ni skupa svadba, krediti, ni uplitanje rodbine koja nekad više smeta nego što koristi.