U trendu

Zašto posle raskida duge veze parovi sa novim partnerima brzo ulaze u brak?

Nedavno se na Twitteru povela polemika o tome zašto se ovo dešava parovima posle raskida duge veze- muškarci zaprose devojku koju znaju godinu dana ili kraće, dok se i žene udaju i rode dete novom partneru.

Autorka tvita smatra da je to neka vrsta osvete, naročito ako je jedan partner odlagao brak.

U komentarima se nisu složili sa autorkom da je reč o osveti, već da su uglavnom mišljenja da su te veze odavno završene i da su se održavale iz navike. Mnogi nakon ovakvog raskida, vrlo brzo sa drugim partnerima dožive osećanja koja su vremenom izbledela u prethodnoj vezi, a kada se na to doda i “vreme mi je” i pritisci okoline, stupanje u brak je logičan sled.

Neke veze su možda počele u srednjoškolskom dobu i sada kada je to veza dvoje odraslih ljudi, planovi za budućnost im se razlikuju, a onda su upoznali drugu osobu sa kojom imaju slične stavove.

Šta kažu psiholozi?

Kako je dr Zvjezdana Savić govorila za Žena.rs da osobe koje ulaze iz veze u vezu ili brak, rade to zato što im je sve novo, lepo dok traje taj osećaj zaljubljenosti. Kod muškaraca je to potreba da ne budu sami, da neko brine o njima. Ovo može da se razlikuje od pojedinca do pojedinca jer nisu svi takvi.

Žene se najviše žale da njihov partner nije bio spreman za brak. Možda zaista i nije, ali sa njima. Zbog toga, žene vrlo brzo ulaze u novu vezu i pristaju na brak za manje od godinu dana. U trećem slučaju muškarci stupaju u brak kada to žele, bez obzira na godine, dok se žene vode granicama u godinama koje im je okolina nametnula.

Na kraju, nisu sve veze obavezno osuđene na brak. Pre nego što poželite novog partnera, zaljubljenost i sve što što ona sa sobom nosi, proverite da li ste spremni za novu vezu.

Šta vi mislite, zašto se duge prekidaju i parovi završavaju u braku sa novim partnerima?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.