Žena uradila DNK test na deci i otkrila stravičnu stvar o sebi

Otkad su došli u široku upotrebu, DNK testovi promenili su na desetine hiljada života, rešili stotine zločina, ali možda najbizarnija priča vezana za ove testove odigrala se pre 14 godina u SAD-u, piše Vašington Post.

Naime, samohrana majka Lidija Ferčajld dospela je u finansijske probleme i odlučila da zatraži državnu pomoć. Uslov je bio da dokaže da je dvoje dece koje ima zaista i njeno te je odlučila da uradi DNK test koji je pokazao da su deca zapravo – njeni nećaci!

Budući da Lidija nije imala braće i sestara, odlučila je da ponovi test, ali je ponovo dobila identične rezultate. Kad je rađala svoje treće dete, Lidija je opet odlučila da uradi DNK test, ovaj put odmah nakon rođenja i uz prisustvo državnog službenika, a na njen šok i ovaj test je potvrdio da je rodila – nećaka.

Slučaj je, naravno, zainteresovao medicinsku javnost, a nakon detaljne analize ispostavilo se da je Lidija zapravo himera.

Himera je stručni termin za osobu koja je u majčinoj utrobi apsorbovala svog blizanca pa su svi DNK testovi koje je radila zapravo pokazivali DNK njenog nerođenog blizanca čime je, tehnički, postala tetka i majka svojoj deci, prenosi Index.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dnk testistina
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Ćupričanin

    Da su znali u onoj staroj seriji „Dinastija“,sa Karingtonovima..,da i ovo može..,još bi trajala ta sapunica..,Šteta !