Živeo je 114 godina, a o njegovoj tajni dugovečnosti bruji ceo svet

Huan Vinćente Perez Mora je sa 112 godina bio proglašen najstarijom osobom na svetu prema Ginisovoj knjizi rekorda, a sada je javljeno da je preminuo u dobio od 114 godina

Huan Vinćente Perez Mora živeo je u Venecueli i smatrao se za najstarijeg čoveka na planeti. Sada svetski mediji javljaju da je preminuo u dobi od 114 godina.

Imao je devetoro dece koji su dočekali starost.

Kada je imao samo 5 godina, počeo je da pomaže svom ocu i braći u berbi šećerne trske i kafe, da bi to kasnije preraslo u doživotnu ljubav prema poljoprivredi.

Jedna od tajni njegove dugovečnosti je i ljubav i posvećenost porodici. Bio je u braku sa pokojnom suprugom Ediofinom del Rosario Garsijom 60 godina i zajedno su dobili 11 dece — šest sinova i pet ćerki. Imali su 41 unučad, 18 praunučadi i 12 pra-praunučadi, prenosi stil.kurir.rs.

„Posle dugih, napornih dana rada, Huan bi svoje slobodno vreme provodio sa porodicom“, pisali su mediji izveštavajući o njemu.

Tajna njegovog dugog života je jednostavna a Huan ju je podelio sa medijima kada je napunio 100 godina:

„Radite naporno, odmarajte se tokom praznika, idite rano u krevet, popijte čašu aguardiente svaki dan, volite Boga i uvek ga nosite u srcu“, rekao je on za intervju za Ginisovu knjigu rekorda.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dugovečnostsavettajnaživot
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • M.P. & 12 g. i AI

    Godinama opterećen, umno ‘poremećen’, seksualno ‘rasterećen’. Sedim u zahodu, sanjam o zakonu, sve zahvalan „Zavodu“ !

  • V.A.Laki & AI

    ‘Strašna gnjavaža u životu doživeti stotu’ ! Inače, deda je sa 70 godina počeo sa svakodnevnim džogiranje. Danas ima preko 85 godina. Otada (se) ne zna gde se nalazi !

  • Anonimni

    Ne rise!