Znate li zašto supermarketi nemaju prozore?

Ako ste se nekada zapitali zašto supermarketi nemaju prozore, ili su prelepljeni reklamama čak i ako postoje, ovo su razlozi!

Boravak u prodavnici je neophodan svakog dana da bismo nabavili namirnice i druge potrepštine koje su nam neophodne.

Dok tražite hranu, toalet papir, kućnu hemiju ili slično, verovatno ste svesni da postoje sitne prevare kojima se prodavci služe da bi vas duže zadržali i „naterali“ da kupite još nešto.
Već smo vam objasnili kako je moguće da na rafu vidite jednu cenu, a na kasi vam naplate drugu i šta da radite kad se to desi, a sada vam objašnjavamo zašto supermarketi nemaju prozore.

Prvi razlog je jednostavan i nema toliko veze sa trikovima – hrana, slatkiši i druge stvari ne bi trebalo da budu izloženi direktnoj sunčevoj svetlosti.

Brže bi se istopili i pokvarili, pa bi prodavnica bila na velikom gubitku tokom toplih meseci.

Ali drugi je, naravno, osmišljen zbog kupaca. Nema prozora da ne biste mogli da gledate napolje.

Zašto je tako? Pa, možda vam nešto odvuče pažnju, pomislite da bi trebalo da požurite, vidite da je počela da pada kiša i ubrzate se da biste stigli kući…

A ideja prodavnice je da ostanete što duže, kupite što više i potrošite maksimalnu svotu novca.

Čak i kada prodavnice, zbog arhitekture objekta u kojem se nalaze, imaju velike prozore, oni su često prelepljeni reklamnim materijalom.

I dalje ne možete da vidite šta se napolju dešava, što od vas „krije“ i jedan važan podatak – da li je napolju počeo da pada mrak.

To bi vas, po nekim istraživanjima, dodatno poteralo da se ubrzate i stanete u red na kasi, umesto da ostanete i lutate među rafovima, kupujući i stvari koje vam ne trebaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

marketsupermarket
Komentari (6)
Dodaj komentar
  • Zglobni Skoč

    Svakom razumnom i pametnom čoveku je jasno da u supermarketima ne bi trebali ni vrata da imaju pa da ne uđe nijedan naivan kupac.Gde god se okreneš, nekvalitetni proizvodi, lažne akcije da privuku naivne penzionere da bi potrošili što više novca na proizvode koji nikom ne trebaju, a pola tih artikala koji su na navodnim sniženjima, ne mogu se naći u radnji jer su navodno već rasprodati.Ko je pametan i kupuje samo ono što je stvarno neophodno i samo kad mu je to stvarno neophodno, taj mnogo više uštedi od ovih naivnih penzosa koji prate ama baš svaku „akciju“.Od par artikala na navodnim sniženjima jedva ima nečega, a kad si već tu, ajd’ pa kupiš još i ovo i ono, nema tu puno veze da li je sve zamračeno ili nije.Ko zna te njihove „cake“, tog zahebati neće niko.

  • Anonimni

    I još jedan bezobrazluk: kase su sakrivene rafovima sa žvakama i ostalim sitnim glupostima, tako da služe kao paravani, da se ne vidi koliko kasa je PRAZNO, bez kasirki. Ako se pomjeriš da vidiš, gotovo, upade neko na tvoje mjesto…

  • Anonimni

    1001 tajna samoposluge…

  • Rade

    Nemaju ni radnje sat i sve što može da umanji prodaju…

  • bambi

    Prozori ne postoje da nasi saneri ne bi bezali sa robom kroz iste.

  • Anonimni

    Isto kao i sto kockarnice nemaju sat.