Dvanaest godina sa Krstaricom

Krstarica (www.krstarica.com) je nastala kao hobi tokom studija informacionih sistema, da bi vremenom prerasla u najpoznatiji internet brend u Srbiji, koji je promenio način komunikacije, pristupa, razmene i kreiranja informacija. Ovaj jedinstveni portal odgajio je mnoge generacije Internet korisnika dajući im privilegiju da kroz ovaj sajt uživaju u blagodetima globalne svetske mreže.

Početkom 1999. godine, na jugoslovenskom internetu se do informacija moglo doći samo korišćenjem kataloga domaćih sajtova. Upravo zato, nastala je ideja o kreiranju sajta na kome će jednostavno moći da se pronađe bilo koji dokument koji se nalazi na jugoslovenskim sajtovima.

26. marta 1999. godine, osnivač Krstarice, Ivan Petrović, stvorio je prvi jugoslovenski pretraživač. Od tada veliki broj ljudi počinje da posećuje ovaj sajt. Zadovoljni posetioci počinju o njemu da govore i da ga preporučuju svojim prijateljima. Posle samo nekoliko meseci, Krstarica postaje najposećeniji jugoslovenski sajt.

Vremenom, Krstarica od pretraživača prerasta u sveobuhvatni veb portal, tj. sajt sa kojeg počinje svaka aktivnost na internetu. Danas je Krstarica najposećeniji portal u Srbiji, najpoznatiji domaći internet brend i jedan od vodećih internet provajdera u zemlji.

Krstarica ide ka tome da obezbedi proizvode i usluge važne za svakodnevni život svojih korisnika, nudeći širok spektar servisa firmama i pojedincima i povezujući ih sa internet korisnicima širom sveta.
Tim stručnjaka Krstarice svakodnevno radi na obogaćivanju sadržaja i usavršavanju kvaliteta, koristeći pri tom visoko razvijene sisteme i tehnološki najnaprednije platforme na kojima gradi jedinstvena veb rešenja.

Kao i do sada, Krstarica ostaje dosledna svom cilju: da ne otuđi ljude i bude laka i jednostavna za korišćenje i onima koji prvi put ulaze u svet interneta, da objedini i svojim korisnicima uvek ponudi ono najbolje na internetu, kako bi maksimalno zadovoljila njihove želje i potrebe.

(„Internet ogledalo“, 1. april 2011)