Jedan od najboljih YU pretraživača

YU Internet se razvija velikom brzinom. Sada se na sve više mesta pored telefona neke firme može naći i adresa njihove Web-prezentacije. Sve je više provajdera po unutrašnjosti zemlje, i naravno, sve više korisnika Interneta u Jugoslaviji.
Trenutno u okviru .yu domena ima oko 5.500 prezentacija (odnosno poddomena). Pre samo 2-3 meseca, ovaj broj je bio oko 4.500 hiljade, što jasno govori o napretku. Normalno je da se u takvom okruženju javlja sve više pretraživača, a oni se sada po kvalitetu mogu meriti sa svetskim.
Jedan od najboljih YU pretraživača je Internet krstarica. Pored toga što ima najveći broj ideksiranih strana, Internet krstarica ima i ogroman broj drugih sadržaja, tako da se poseta ovom sajtu ne završava na pukom pretraživanju. Ipak, Internet krstarica je prvenstveno pretraživač, pa ćemo početi sa tom funkcijom ovog sajta. Možete pretraživati samo YU domena, ali postoji mogućnost da na isti upit dobijete rezultate pretraživanja celokupnog Interneta.
Nalik velikim svetskim pretraživačima, postoji i katalog, ali samo YU mreže. Katalog je veoma korisna stvar i u mnogome olakšava pretraživanje. Tako, recimo, ako vam treba sport, izabraćete ga u katalogu, a kasnije možete izabrati fudbal, košarku, rukomet…
Pored pretraživanja, na Krstarici možete naći puno korisnih podataka. To su trenutni meteorološki podaci za Beograd, dnevne vesti koje obuhvataju politiku, ekonomiju, sport… Za one koji vole da gledaju u zvezde, tu je dnevni horoskop, za one koji vole da barataju novcem kursna lista. Ako živite u Beogradu, jako je koristan vodič kroz beogradske bioskope, pozorišta, klubove. Tu je i englesko-srpski i srpsko-engleski rečnik sa 260.000 reči, kao i nemačko-srpski i srpsko-nemački rečnik sa 113.000 reči. Zanimljivo je i što možete pogledati svoj bioritam. Sve informacije na sajtu se mogu ispisivati i ćiriličnim pismom, ali i na engleskom jeziku. Jednostavno, svako će naći korisne informacije za sebe. Internet krstaricu možete slobodno postaviti kao početnu stranu u svom browser-u. Mnogo stvari ćete naći na samoj Krstarici, a ako ih i ne nađete, pretraživač će uraditi posao za vas i naći željene informacije na nekom drugom sajtu.

(„Gamer“, 1. maj 2000)