Pokrenut Forum na Krstarici

Početkom maja, Krstarica – jedini domaći Web portal i mesto sa kojeg veliki deo surfera započinje sve svoje aktivnosti na Internetu – pokrenula je i Forum. Kao i kada je reč o Pričaonici Krstarice, pokrenutoj u avgustu 2001. godine, i Forum je još od prvog dana po pokretanju zaživeo punim virtuelnim životom.
Forum Krstarice obuhvata čak deset širih tematskih celina, tj. oblasti, koje su opet podeljene na preko 100 užih celina, tj. podoblasti, tako da, čini se, nema segmenta života koji ovim forumom nije pokriven, a i ako ga kojim slučajem budete pronašli, vaše sugestije timu Krstarice biće više nego dobrodošle.
Pomenimo samo veće tematske celine ovog foruma: Zabava (humor, astrologija, naučna fantastika, zanimljivi sajtovi, strip, noćni život…), Sport (od fudbala, preko automobilizma, pa sve do ekstremnih sportova i još mnogo toga), Društvo (najintimnijie, ali i religiozne, istorijsko-filosofske i poslovne teme), Hobi (obuhvata sve moguće vrste hobija i preokupacija), Kompjuteri i Internet (oblast koja je poodeljena na čak 11 podoblasti, tako da za IT fanove nema nepokrivene teme), Telekomunikacija (fiksne, mobilne, bežične veze, kao i satelitska TV), Nauka i obrazovanje (uključujući, pored nezaobilaznih oblasti, i ekologiju, podučavanje i školovanje u inostranstvu), Umetnost i kultura (lepota u svim vidovima), Regioni (cilj ove rubrike, koja obuhvata sva veća mesta Srbije i Crne Gore, Republike Srpske, ali i kontinente, jeste da okupi i poveže ljude sa istog podneblja) i, najzad, nedavno pokrenuta, ali već uveliko razvijena, rubrika Mali oglasi.
Čini se, dakle, da Forum Krstarice predstavlja jedno od najsveobuhvatnijih mesta za diskusije, razmene mišljenja i širenje vidokruga na Web-u uopšte. Za razliku od većine domaćih foruma, koji su mahom stručni i nedostupni većini prosečnih surfera, ovaj forum nudi i obilje svakodnevnih i zanimljivih, popularnih i zabavnih tema. O kvalitetu Foruma svedoči i broj poruka i registrovanih članova koji je iz dana u dan sve veći i veći. Pojedine podoblasti već imaju preko 1.000 poruka i preko stotinak tema!
Navigacija je, kao i kada su posredi ostali sadržaji ovog sajta, veoma jednostavna i pristupačna čak i početnicima u surfovanju (sve je ulinkovano – klik je samo vaš!), dizajn Foruma je neupadljiv, ali bogat i nadasve pregledan, registracija se svodi na dva klika, učesnici i moderatori Foruma veoma su nadahnuti i raspoloženi, te nema razloga da se ne uključite…

(„COM“, 3. jun 2003)