Šta god da se dogodi biće pogrešno

„Drugarsko“ spavanje sa voljenim
Šta se desi kada vam muškarac koji vas privlači ponudi da prespavate kod njega? Kulise za prvi čin su sledeće: vi ste drugari, i gledaćete filmove do kasno u noć, pa zašto da se vraćate kući kad vam je od njega nebrojeno kraći put do vašeg posla, jer živi u centru?
Pri tom, to nije način da vas namami u svoj stan jer ste tamo već popili nebrojeno kafa i limunada. Ostavio vam je prostor da manevrišete, jer će to biti krajem nedelje, i vremena da razmišljate o svemu tome, natenane, pa čak i da se raspitate među članovima foruma na Krstarici šta oni misle o tome. Situacija je „lepljiva“, i nema ko se u tu raspravu neće uključiti.

Neću ti ništa

Jedan odgovor stigao je od članice sa nadimkom Kapris: Draga, postoji samo jedan način da to proveriš. A proverićeš. Ja mislim da ti je ostavio prostor za manevar, što mislim da je vrlo džentlmenski. Da mu se ne dopadaš, misliš da bi te zvao?
Drugi odgovor stigao je od Srđana: Srećo, evo ovako: ako ne pokuša ništa, razočaraće i tebe i sebe. Ja znam da ti znaš onu studentsku: ovo mi je poslednja cigareta, sutra počinjem da učim i skini se – neću ti ništa. Devojka sa nadimkom Princeza bila je iskrena: Draga… Ja bih obukla svoju najčedniju pidžamu sa medama i čupave patofne, rekla mu: „Poljubac za laku noć, molim“, namestila obraz, trepnula nevino i legla u krevet, okrenula mu leđa… Nema šanse da ga tako ne staviš na probu. A tek slučajno približavanje u toku noći. Sigurno ćeš dobiti bar poljubac u rame ili u kosu u toku noći… Ma fantastična stvar! Ako to preživi a da te ne dotakne, onda je tvoj!
Najbolji odgovor došao je od strane moderatorke foruma Blondi: Ozbiljno ti kažem… pravi prijatelj je stvarno spreman na „ništa“… možda se i nada (kao što neki kažu), ali će se desiti onoliko koliko budeš ti dozvolila…

Dušice, izvini…

Koliko god mislili o tome, može da ostane nejasno da li on tako zove sve svoje drugarice da prespavaju kod njega, i koliko to daleko ide.
Ako vam je stvarno cilj da spavate „kao beba“, odspavajte i tu noć kod kuće. A ako mu nije jasno zašto bi vam smetale ostale drugarice – držite do sebe, i, uličnim jezikom rečeno, budite „igrač“ – recite mu „Dušice, izvini, ne mogu da spavam kod tebe jer sutra putujem za Kostariku. Ne, mislim da se neću nikada vratiti!“.

(J. Jovanović, „Politika“, 28. januar 2004)