U trendu

Brze oblande s čokoladom i orasima

Sastojci

 • 1 pakovanje velikih oblandi
 • 1 i 1/2 margarin
 • 300 grama kristal-šećera
 • 3-4 cela jaja
 • 100 grama čokolade ili 4 kašike kakao-praha
 • 200 grama mlevenih oraha (ili keksa)

Način pripreme

Margarin iseckati u šerpu, pa dodati šećer. Odmah dodati cela jaja i čokoladu (ili kakao-prah) i sve zajedno promešati. Kada se čokolada otopi, dodati i mlevene orahe (ili keks). Mešati na tihoj vatri.
Oblande filovati vrućim filom, pritisnuti ih nečim teškim i kada se ohladi, seći.
Dovoljno je fila za veliku oblandu. Ove oblande karakteriše to što se izuzetno lako i brzo prave, a neverovatno su ukusne.
Vreme pripreme: 15 minuta

2 komentara
 1. Vesna Đokić

  Draga Darija, mnogo mi je drago da čitate moje recepte u dalekom Stokholmu. Evo malo objašnjenja: kod nas u Beogradu margarin za pravljenje kolača pakuju po 250 gr – to Vam je celi margarin, puter to je maslac, na engleskom butter, sremski sir – to Vam je sir vrlo sličan italijanskom siru Rikota. Inače, sremski sir je meki, beli sir, kremast, koji može da se maže, a za kolače se koristi neslan. Želim Vam puno sreće i ako ste zainteresovani za još nešto slobodno se javite. Pozdrav!

 2. Darija Dada

  Veliki pozdrav, Vesna! Čitam Vaše recepte i zainteresovah se za neke, no, nažalost, živim daleko već mnogo godina, a i nisam rasla u Vašem kraju pa imam nejasnoća, zato bih molila za pomoć. Recimo, cjeli margarim – koliko je to? Ovdje gdje ja živim su pakovanja od pola kilograma, kilogram i dva i po kilograma, pa me to buni. Šta je puter? Srijemski sir – kakav je on, da li bih mogla nešto približno naći u ovom dalekom svjetu 🙂 Hvala.

Napišite komentar